У сьогоднішньому інтервʼю, Media Buyer Improve Team Микола Савенко розповів про те, що впливає на CTR, чому він важливий, як оцінювати ефективність та як підвищити цей показник. Дізнайтесь про приклади найкращих результатів у різних ГЕО та оптимізуйте свої кампанії.

Що таке CTR простими словами?

CTR – це співвідношення кліків до показів, або клікабельність креатива. Він показує, наскільки великий інтерес креатив викликає у аудиторії.

Наприклад, оголошення побачили 100 осіб, а клікнули на нього лише 2 особи. Отже, співвідношення кліків до показів – 2%.

Які фактори впливають на CTR? Чи завжди низький CTR це погано та яка кореляція загального результату та CTR?

Перш за все, на CTR впливає креатив. Якщо він якісний, добре продуманий, коректно перекладений та адаптований під ГЕО, то високий CTR гарантований. Проте низький CTR – не завжди погано, адже такий креатив може приносити дорожчі інстали, але добре конвертувати в депозити.

Кореляція між високою клікабельністю та загальним результатом не завжди пряма. Як я вже сказав, CTR може бути низьким, а конверсія високою. Але це скоріше виключення, ніж правило.

Завжди потрібно обирати креативи з високою клікабельністю, а якщо вона з часом знижується, то це сигнал про те, що пора змінювати креатив.

Як покращити показник CTR?

Зверніть увагу на креативи. Подивіться приклади успішних креативів, подумайте, що може не подобатися аудиторії. Банально – не той банкінг, неправильний переклад скрипта для креативу, або в цілому нецікавий підхід.

Потрібно сісти та ретельно проаналізувати свій підхід, до найдрібніших деталей. Взяти креатив з AdHeart та “залити з ноги” – у 2024 році вже не працює 😅

Наведіть приклади різних ГЕО та який там показник CTR є гарним?

Якщо взяти приклади ГЕО з різних Tier-країн – Корея, Пакистан, Єгипет, то за моїм досвідом завжди потрібно прагнути до CTR 1,5-2%. Незалежно від ГЕО, відмінна клікабельність вважається саме такою.

Так, можна побачити різну клікабельність у різних ГЕО, яка вважається “нижнім порогом” і буде приносити якийсь результат, але я на такі речі не звертаю уваги. Знаєш мету – думаєш як можна зробити краще, отримуєш результат 🙂

Які креативи в цих ГЕО надали найкращий CTR?

Так, звичайно! Ось приклади креативів, які надали гарний результат за CTR та загальною конверсією.

Долучайтесь до нашого телеграм каналу Improve Team! Тут ми публікуємо цінні поради з аффілейт-маркетингу, актуальні вакансії та гарячі партнерські пропозиції.

Профітних запусків,
Media Buyer Микола Савенко,
Improve Team