Доброго дня, спільното! Високий конверт – ледь не головна мета кожного арбітражника, досягти якої можна багатьма шляхами. Проте головне – це все ж оптимізація вашої рекламної кампанії. Зокрема через вибір правильного методу заливу: через лендоси, вітрини, чи взагалі через банер вести одразу на оффер (якщо ви взагалі вже хардкорщіки). 

Сьогодні ми розберемо, що краще конвертує трафік: лендінг, або ж вітрина. А також нагадуємо, що ми часто порівнюємо ті чи інші методи заливу. Зокрема ми також порівнювали пуші та нативну рекламу, визначаючи, який з форматів найбільш профітний. Тож приємного ознайомлення!  

Для якої ніші актуальне це порівняння? 

Перше, що ми хочемо виділити – вертикалі. Вочевидь, далеко не у всіх нішах взагалі використовують вітрини. Адже цей креатив вкрай специфічний. Проте там, де вітрина застосовується, вона може демонструвати вкрай високу ефективність, про що ми ще поговоримо. 

Головна вертикаль для вітрини – це, звичайно, МФО. Втім існують не менш успішні приклади, коли через вітрини заливають товарку чи навіть гемблу. Кейси різні, але структура самої вітрини мало чим відрізняється від однієї вертикалі до іншої. В контексті нашого огляду, ми орієнтуємось саме на МФО. Тож враховуйте цю ремарочку. 

Як відбувається залив через лендінг 

Щоб наше порівняння було максимально об’єктивним, треба в деталях розглянути обидві воронки, через які проходитиме наш лід. Почнемо з лендінгу. 

Найголовніше, що традиційний лендінг дозволяє арбітражнику фокусуватися виключно на одному оффері. Власне і сама посадкова сторінка – це все той же фокус на оффер, де усі компоненту побудовані таким чином, щоб у трафіка не лишалось іншого вибору, попри як скористатися тією пропозицією, яку ми пропонуємо. 

Це дає нам одну дуже важливу перевагу – ми маємо змогу якісно вибудувати нашу ворону, максимально збільшивши шанс на отримання конверсії. 

Суто технічно, сама воронка вкрай проста:  

  1. Купляємо трафік. Наприклад, через таргет в ФБ
  2. Трафік потрапляє на лендінг з редиректом на сайт офферу. Сам лендінг пропонує, наприклад, обрати клієнту термін та обсяг кредиту, проте конверсія відбуватиметься на сайті офферу. 

Лендінг може виконувати і інші функції. Зокрема створювати ілюзію інтерактиву, давати змогу людині побавитися з різними чек-боксами, проте в результаті перекидати його на один той самий оффер.  

Використання лендінгу в РК має декілька значних переваг. Ми хочемо виокремити наступні: 

  • Потенційно вищий конверт, адже ви можете зробити все для того, щоб дотиснути лід; 
  • Краще аналізувати статистику, відповідно – простіше оптимізувати РК; 
  • Ви маєте безліч можливостей з адаптації посадкової сторінки під будь-яку аудиторію. 

Проте і без недоліків не обійтись. Так, наприклад, остання перевага це ще й недолік: оптимізуючи лендінг під певну аудиторію, ви автоматично зрізаєте інший пласт трафіку. Також відсутність ребілів у контексті того, що людина не зможе двічі скористатися послугою, коли на вітрині вона може з легкістю оформити декілька наявних продуктів. 

Також існують ситуації, коли людина взагалі не може скористатися пропозицією. Наприклад тому, що ВЖЕ купила той чи інший товар, ще до того, як побачила наш лендінг. Або ж, як це буває часто у МФО, вже отримала кредит у тій установі, яку ви просуваєте, і там їй більше не дають грошей. У такому випадку вітрина також дозволить нам не втратити конверсію. 

Як працює залив через вітрину? 

Вітрина одразу же пропонує людині вибір. І це, насправді, вже доволі суттєва перевага. Адже існує велика кількість людей, до яких не застосуєш метод нав’язливого пропонування того чи іншого товару. 

Воронка виглядатиме наступним чином: 

  1. Купуємо трафік. Або ж використовуємо SEO-оптимізацію, щоб отримувати постійний потік органіки. Власне, це відрізняє вітрину від лендінгу, на який органіка зазвичай не ллється; 
  2. Клієнт потрапляє на сайт, де перед ним буде безліч офферів. ВІн може обрати той, чиї умови йому будуть найбільш сприятливими, або ж де йому схвалять взагалі заявку, якщо ми все ще говоримо про МФО. 

Власне, вітрина має цілий ряд значущих переваг. А саме: 

  • Дає можливість отримати безліч лідів завдяки тому, що багата кількість офферів дозволяє покрити потреби широкого прошарку трафіку, на відміну від точкового лендінгу, що ллє на один продукт; 
  • Створюються умови для того, щоб один й той самий лід приніс вам більше грошей, якщо він скористується одразу декількома продуктами; 
  • Наявність вибору, навіть самого цього відчуття, може позитивно відобразитися на психології трафіку, завдяки чому той охоче скористається однією з запропонованих пропозицій. 

Але не все так райдужно, само собою. Інакше навіщо б ми взагалі писали наші огляди, якщо все б і так було зрозуміло, ну? 

Наявність вибору – це не лише перевага, але й суттєвий недолік. Адже якщо одна категорія споживачів залюбки скористується однією з пропозицій, інша – загубиться, не буде знати, що саме їй краще обрати. 

Також вам буде складніше оптимізувати РК. Адже ви будете отримувати велику кількість несистематизованої статистики, з якою буде важко працювати. Бо ви точно не знатимете, чому саме ви втратили потенційний конверт: чи то через проблеми з юзабіліті вашого сайту, чи через відсутність підходящих офферів, чи просто тому, що людині було важко обрати, про що ми казали. 

Тож що краще обрати? 

Якщо ви плануєте заливати трафік на МФО, при цьому вагаєтесь між лендінгом та вітриною, краще оберіть вітрину. Так ви отримаєте достатньо високий конверт навіть тоді, коли тільки-но розпочали працювати з вертикаллю і ще не до кінця розібралися, що і як працює. Вітрина зробить ваш процес адаптації більш профітним. 

Стосовно лендосів, то вони також можуть використовуватися при роботі з фінансовими офферами. Але вони більш релевантні для серйозних офферів. Наприклад, для великих банків тощо.  

А що ви думаєте з цього приводу? Діліться власними спостереженнями у нашому Telegram-ком’юніті, де ми радо обговорюємо усі свіжі новини зі світу арбітражу!   

З повагою, Ваш Ґік! 

Категорія: