Привіт, спільното! Попри те, що подорожувати українцям наразі майже неможливо, і все це через болотного сусіда, решта світу продовжують жити життя. Це може подобатися комусь, чи ні. Але цей факт варто визнати, адже коли починаєш розуміти це, то згадуєш про деякі забуті вертикалі. Зокрема – про туристичні оффери. 

Сьогодні поговоримо про те, як працюють туристичні оффери, що це взагалі таке, та чи можна на них заробити. А перед початком нагадуємо, що ми також робимо огляди і інших вертикалей. Зокрема нещодавно ми розповідали про фінансові оффери та МФО. Радимо до ознайомлення! 

Що таке туристичні оффери? 

Багато хто міг і взагалі забути, що існує така вертикаль. І тому слугує одразу дві причини: 

  • Ніша значно просіла у період коронавірусної пандемії; 
  • Наразі через військову агресію країни-гнія проти України багато наших громадян або не можуть виїхати до інших країн, або ж виїжджають задля збереження життя, а не з метою подорожувати. 

Туристичні оффери – це розділ партнерського маркетингу, де представлені продукти з області туризму: продаж білетів, турів тощо. Рекламодавцями можуть бути і власники готелів, і представники авіакомпаній, і звичайні посередники, що займаються перепродажем білетів на літаки, наприклад. 

Окрема варто зауважити, що туристичні оффери можуть бути тісно пов’язані і з іншими вертикалями. Наприклад, умовні туристичні страховки можуть бути присутні як серед туристичних офферів, так і серед страхових.  

Як працювати з туристичними офферами? 

Перш ніж обрати туристичний оффер, варто розуміти, де їх взагалі шукати.  

Див тут ніяких не буде. Більшість туристичних офферів можна знайти у партнерських сітках. Можна знайти й прямого рекламодавця, але чи є в цьому сенс? Мабуть, якщо ви плануєте заливати через два-три аки з ФБ – жодного. 

Хоча є і винятки. Наприклад, якщо ви хочете лити трафік на готелі та хостели, то маєте змогу працювати напряму з Booking.com.  

У інших випадках, існують тематичні агрегатори. Так, серед них чимало руснявих, проте знайти який-небудь бурж аналог – не э проблемою.  

Після підключення офферу, для вас відкривається безліч можливостей стосовно того, як ви будете його просувати. Існує декілька найбільш поширених кейсів з просування туристичних офферів. 

Нативна реклама в блогах  

Один з найконвертящих, особливо в буржі, методів заливу є публікація статей про подорожі на тематичних блогах. Кожен, хто планує подорож, зазвичай дуже ретельно гуглить досвід інших людей, що вже мали досвід побувати у тій чи іншій країні. Тож розміщувати тематичні статті, де ви не лише розповідатимете про свій відпочинок, але й ділитиметесь реферальними посиланнями – цілком робоча та перевірена схема. 

Якщо вже прям сильно заморочуватися, то можна створити тематичні канали на Ютубі чи в ТікТок. Так ви отримаєте і потік релевантного УБТ, і зможете монетизувати його, переливши на туристичний оффер. Контент може бути різним, навіть згенерованим за допомогою ШІ. Головне – актуальність. 

Таргетингова реклама 

Таргетинг актуальний для багатьох ніш, і туристичні оффери не є винятком. Варто лише зауважити, що у період особливого ажіотажу, ціни на рекламу будуть просто космічними. Тож доведеться пітляти: обирати між турами і умовними готелями, в пошуках того вектору, який ви зможете потягнути по бюджету. 

Трафік варто заливати на лендінг, де людина може сформувати для себе “подорож мрії”: обрати країну, літак, готель – буквально все, що ми згодом зможемо монетизувати. Тож окрім якісно налаштованого таргету, вам знадобиться ще й крутий лендос. Тоді зв’язка вистрелить.  

Інфлюенсери 

Одним з найбільш ефективних джерел трафіку для туристичної вертикалі є інфлюенсери. В особливості ті, що знімають тревел-контент: огляди ресторанів у різних країнах, подорожі тощо. Багато тут нема чого пояснювати, достатньо лише згадати наших Птушкіна чи Комарова. 

Реклама у таких блогерів точно недешева. Але це один з найбільш дієвих методів заливу.  

Переваги туристичних офферів 

Чи варто відмовитися від інших вертикалей, та почати заливати суто на туристичні оффери? Очевидно, ні. Причина тому цілком зрозуміла – це сезонність. Як ти не крути, але переважна більшість людей подорожує лише у відпустках, які носять сезонний характер. А створювати РК під меншість – це не дуже рентабельно. 

З іншого боку, ігнорувати туристичні оффери точно не треба. По-перше, тут ви маєте змогу отримати суттєві комісійні. Адже деякі білети на літак можуть коштувати буквально в рази дорожче, ніж якась мейнстримна нутра. По-друге, самі оффери вкрай різноманітні. Завдяки цьому ви можете знайти зв’язку з найменшою конкуренцією, щоб отримати високий чек. Тож поле для фантазій та експериментів тут точно присутнє. 

Висновки 

Туристичні оффери – це вкрай велика ніша, де існує безліч дійсно унікальних продуктів. З одного боку, це добре, адже завжди цікаво працювати з незвичним продуктом. З іншого, існує ризик залити все в нуль. Особливо, враховуючи той рівень конкуренції в ніші, який виникає в сезон. 

Проте ви завжди можете знайти для себе той вектор, якому приділяється менше уваги, але який при цьому є достатньо профітним. Наприклад, доки усі ллють трафік на готелі, ви можете лити на оренду авто. Адже це також релевантна ніша, яка також приносить великі гроші. 

Тож якщо у вас немає проблем з фантазією, то ви точно отримаєте свій профіт в цій ніші. Доки ми не маємо змоги повноцінно подорожувати, то варто хоча б монетизувати чужі подорожі. Чому б ні? 

А чи працювали ви колись з тревел-офферами? Діліться досвідом у нашому Telegram-ком’юніті

З повагою, Ваш Ґік! 

Категорія: