Привіт, спільното! Під час нашого з Мирославом Лясковцем діалогу, він нагадав нам про те, що ми все ще не розповідали про фінансові оффери та МФО. Тож сьогодні ми хочемо виправити це, задля чого підготували для вас великий огляд цієї прибуткової ніші. Приємного ознайомлення!

МФО та фінанси в арбітражі трафіку

Почнемо з найголовнішого – з перспектив. Фінанси – це ледь не найприбутковіша ніша, яка існує в арбітражному маркетингу. Великий дохід забезпечують два ключові фактори:

  1. Високі комісійні від рекламодавців
  2. Шалений попит з боку трафіку

Найбільшу частину офферів складають саме МФО. МФО – це абревіатура від «мікрофінансові організації», які своєю чергою займаються тим, що видають клієнтам невеликі позики. Мабуть, багато хто пам’ятає таку контору, як «ШвидкоГроші»? Можливо, вам навіть тризвонили колектори через те, що ваш друг взяв там кредит, а ваш номер вказав серед поручителів.

І цей приклад ми навели не лише задля гумору. Справа в іншому – усі коли-небудь чули про МФО тому, що їх цільовий клієнт – це велика кількість категорій громадян, які потерпають від нестачі грошей: від студентів до пенсіонерів. Відповідно якщо ви достатньо попрацюєте над вашою зв’язкою, то маєте змогу вийти на високий конверт, отримуючи стабільний прибуток.

Трафік добре конвертується ще й тому, що сам процес оформлення кредиту відбувається досить швидко. Достатньо подати заявку, заповнити анкету, і вже через п’ятнадцять хвилин людина отримує свою позику. Наче досить просто, чи не так?

Серед мінусів – вкрай високі проценти, про які нерідко людина дізнається вже тоді, коли приходить час платити по боргах. Тому фінанси – це сіра ніша. І через це у рекламних сіток досить суворі вимоги до таких офферів, й до фінансової вертикалі в цілому.

Фінансові оффери

Якщо з МФО все більш-менш зрозуміло, то загальні фінансові оффери – це велика кількість найрізноманітніших продуктів. Тут вже не лише невеликі позики, але й оформлення іпотеки, кредитних карт, споживчих кредитів, а також надання фінансових послуг: від консультацій до заповнення, наприклад, податкових декларацій.

Фінансові оффери можна розділити на наступні категорії:

  • Кредитні та дебетові картки. Банки зацікавлені в тому, щоб отримати нових клієнтів, тому платять арбітражникам, коли ті їх приводять. Оформлення кредитної картки оплачують дорожче, ніж дебетової. Тому що вони потенційно більш прибуткові для самого банку;
  • Кредити: споживчі, бізнесові. Ще одна велика категорія офферів, яка представлена різноманітними кредитами. Розмір виплати може залежати від суми, процентної ставки тощо. Бізнесові, традиційно, більш профітні. Також сюди можна додати і послуги з рефінансування кредиту: коли один банк виплачує кредит людини в іншому банку;
  • Мікропозики, МФО. Про це ми вже говорили, але резюмуємо: пропозиції від мікрофінансових організацій по оформленню невеликих позик – це ледь не основа фінансових офферів, які не варто ігнорувати, якщо ви обрали для себе цю нішу;
  • Послуги від банків. Сюди можна віднести відкриття рахунків, обмін валют, та інші послуги, що надають банки фізичним та юридичним особам;
  • Інестиції, вклади. Банки зацікавлені в тому, щоб збільшувати свій власний капітал шляхом залучення інвестицій. Якщо ви приводите інвесторів – отримуєте профіт. Та й сам інвестор отримуватиме профіт, очевидно, у вигляді відсотків;
  • Страхування. Ще одна послуга, яку інколи відносять до окремої категорії офферів, проте вона все ж напряму пов’язана з фінансами. Бо головна мета кожного, хто оформлює страхування – це отримати фінансову допомогу при страховому випадку.

І наостанок можна також згадати про криптовалюту, яка ще нещодавно була невід’ємною складовою фінансових офферів, проте сьогодні це цілком повноцінна ніша.

Як зливати трафік на фінансові оффери?

Де ж брати трафік на на фінансові оффери та МФО? Враховуючи, що це сіра вертикаль.

Найкращий спосіб – це все ж таки традиційні рекламні інструменти, а саме контекстна реклама. Це ледь не найдорожчий тип трафіку, проте ви швидко компенсуєте будь-які витрати, завдяки високим виплатам. Так, працювати буде не так просто, зокрема доведеться клоачити, проте профіт того вартий.

Аппки під МФО – мобільні застосунки активно використовують у більшості сірих вертикалях. Мабуть, кожен чув, наскільки вони ефективні в гемблі, але в МФО вони також прибуткові. Принцип досить простий: запаковуємо у WebView вітрину з каталогом пропозицій від МФО, просуваємо застосунок, отримуємо профіт. Також цілком раціонально використовувати такі вітрини окремо, вони теж ефективні.

Таргетингова реклама в соціальних мережах – ще одне стабільне джерело трафіку, з яким працювати не завжди зручно через сірість вертикалі.

Розсилки електронною поштою – теж вкрай ефективні при просуванні фінансових офферів. Головне тут – масовість, бо більшість листів потраплятиме в спам. Але навіть у такому випадку можна отримати конверсію, якщо ви влучили в таргет.

Робота з фінансовими офферами – головні ризики

І перш ніж ви вирішите, чи треба вам працювати з фінансовими офферами, поговорімо і про недоліки та потенційні ризики. Бо вони напряму впливатимуть на те, чи будуть ваші РК ефективними та прибутковими.

Конкуренція

І перший недолік – це конкуренція. Як і в будь-якій прибутковій ніші, у фінансах та МФО безліч крупних риб, з якими вам доведеться конкурувати. Тому для старту вам треба або:

  1. Мати великий бюджет
  2. Використовувати низькочастотні ключі при просуванні, де менша конкуренція

У будь-якому випадку, арбітражникам без досвіду буде тут вкрай важко.

Фактор банків та МФО

У деяких випадках ви не зможете взагалі ніяк вплинути на конверт. Ви можете привести людину, та – заповнить анкету, але через те, що колл-центр МФО затупить та не зателефонує клієнту вчасно, той відмовиться від послуг, бо вже отримає їх в іншому місці. І такі ситуації, на жаль, не поодинокі.

Тож перш ніж обрати оффер варто протестити їх, щоб побачити на практиці, наскільки раціонально на них зливати.

Обмеження рекламних сіток та самих офферів

Якогось поля для фантазії в фінансових офферах не те щоб багато. По-перше, самі рекламодавці наперед обмежують джерела трафіку, з яких можна зливати трафік. Найбільш поширена заборона – лити контекстну рекламу на бренд.

Самі рекламні сітки також прискіпливо ставляться до фінансів та МФО, бо це для них сіра вертикаль. Саме тому при модерації частина акаунтів може відлітати в бан, через що треба завжди тримати власну ферму, купувати акаунти, а також – клоачити, клоачити, та ще раз клоачити.

Несегментована аудиторія

Щоб вийти на високий конверт – треба добре розумітися на цільовій аудиторії. А у випадку з фінансовими офферами та МФО, ми маємо справу з вкрай різноманітною публікою. Власне, саме через це увесь фінансовий сектор заочно поділено на безліч секторів, де одна частина аудиторії може бути зацікавлена в мікрокредитах, інша – в іпотеці, а ще одна – в бізнес-послугах.

Це також створює певні проблеми з вибором якісного джерела трафіку, яке демонструватиме високий конверт. Ситуація, коли арбітражник отримує велику кількість кліків з невеликим профітом – досить поширена.

Висновок

Чи вказують усі ці недоліки на те, що фінансова вертикаль та МФО – це не та ніша, яка вартує уваги? Однозначно – ні. Це все ще один з найбільш прибуткових напрямків, який завжди буде приносити гроші. Бо люди завжди будуть мати потребу в грошах, а у випадку з МФО – ще й в «легких грошах», як їм здається. Тож долучатися до ніші ніколи не пізно, головне – це бути готовими до потенційних складнощів. Але куди ж без них?

А чи працювали ви з фінансовими офферами? І якщо так, то яким був ваш досвід: скоріше позитивним, чи відверто негативним? Розповідайте ваші історії в нашому Telegram-ком’юніті – найбільшій українській спільноті арбітражників!

З повагою, Ваш Ґік!

Що таке фінансові оффери та МФО FAQs

Як розшифровується МФО?

МФО – абревіатура від «мікрофінансові організації», це різноманітні фінансові установи, які  займаються тим, що видають клієнтам невеликі позики. МФО оффери – це рекламні пропозиції від таких установ, на які арбітражники спрямовують трафік.

Що таке фінансові оффери?

Загальні фінансові оффери – це велика кількість найрізноманітніших продуктів. Сюди відносяться споживчі та бізнесові кредити, оформлення іпотеки, та різні інші послуги від банків та фінансових установ, на які арбітражникам пропонують спрямовувати трафік.

Категорія: