Привіт, спільното! Існує декілька методів отримання нативного трафіку, та один з найрозповсюдженіших в арбітражі – це SEO-оптимізація веб-сайту. Безумовно, традиційні методи оптимізації інтернет-ресурсів потребують постійних інвестицій: у написання унікального контенту, оплату послуг самих сеошників, різні інструменти, ШІ, і так далі.  

Проте шлях коротший та простіше, коли знаєш, куди йти. І процес отримання органіки з пошукової системи можна також значно полегшити, зокрема за допомогою грамотного SEO-паразитизму. 

А перед початком нагадуємо, що до цього ми вже розповідали про нативний трафік, порівнюючи його з пушами. Радимо ознайомитися!  

Що таке SEO-паразитизм? 

Як взагалі працює традиційна SEO-оптимізація? Вебмастер створює унікальний контент, працює над тим, щоб сайт швидко завантажувався, робить внутрішню перелінковку, усе структурує, а головне – закуповує зовнішні посилання. 

Цікаво, що деякі сучасні вебмастери віддають перевагу останньому, частково ігноруючи більшість інших аспектів оптимізації. Але у будь-якому випадку, усе це відбувається вкрай довго, а головне – дуже і дуже дорого. 

Існує метод отримання трафіку за допомогою SEO навіть тоді, коли ви не маєте власного ресурсу. Вам достатньо лише створювати оптимізований контент, розповсюджуючи його на відкритих майданчиках. Таким чином, ви користуєтесь авторитетом іншого ресурсу, та використовуєте його для власної наживи. Саме тому це і називається SEO-паразитизмом. 

Як працює SEO-паразитизм 

Поговоримо про те, як це все функціонує, та що необхідно для того, щоб власноруч почати паразитувати на чужому авторитеті. 

Перш за все, вам варто знайти для себе відповідні майданчики. Такими можуть бути як популярні соціальні мережі, так і різноманітні форуми. Головна умова для вас – гарантія того, що ваша стаття буде проіндексована та потрапить до пошукової видачі. Тож перевіряємо цей аспект перед тим, як оберете місце для розміщення статей. 

Наступний етап – це написання контенту. Ви можете: 

  1. Заплатити копірайтеру, який напише для вас SEO-оптимізований текст 
  2. Скористатися штучним інтелектом для його генерації, або ж просто написати власноруч 

Варто розуміти, що успіх напряму залежатиме від якості оптимізації тексту. Тому сам процес написання буде вкрай складним: збір семантики по забиту, рахуємо кількість та щільність ключових слів, LSI, написання тексту. Усе це має виглядати не просто презентабельно, а академічно-вивірено: з урахуванням підзаголовків, стилів, списків і т. д. 

Але! Є можливість значно спростити собі життя, скориставшись умовним SurferSEO, про який ми розповідали в нашому огляді ШІ. Він допоможе вам зібрати семантику та наведе ключові рекомендації по створенню оптимізованого тексту.  

Останній етап – це розміщення текстів на обраних майданчиках. Важливо, щоб ви мали можливість у майбутньому оновлювати контент, адже конкуренти не стоять на місці, і вам доведеться доопрацьовувати кожну статтю.  

Якщо ж текст дійсно оптимізований, а авторитет обраних майданчиків – достатньо високий, то ви почнете отримувати трафік на вашу статтю. І вам залишатиметься лише додати до неї партнерські посилання, щоб отримувати з цього профіт, задля якого усе це і робилось! 

Переваги та недоліки SEO-паразитизму 

Робота над одним SEO-оптимізованим текстом – це багато годин плідної праці, або ж великі кошти, які ви заплатите професіоналам, що зроблять все за вас. Але чи варто воно того? Безумовно, так. Адже будь-який спосіб отримати трафік – це потенційний профіт, ігнорувати який – безглуздо. 

Але також варто підкреслити і переваги SEO-паразитизму. До них ми віднесли би: 

  • Вкрай цікавий та ще не затертий до дірок метод отримання, фактично, УБТ
  • Зменшення витрат. Просування власного веб-сайту для тієї ж цілі коштувало б вам в рази дорожче; 
  • Можливість швидко отримати перший трафік, буквально у перші дні після публікації статті; 
  • Ви майже нічим не ризикуєте, особливо якщо використовуєте згенерований контент; 
  • Отримуєте органічний трафік, який аппрувне більшість реклів. 

Але чи є у всього цього мінуси? Так, безумовно. Серед них: 

  • Ризик, що стаття відлетить. Її можуть заблокувати чи видалити за порушення правил майданчика, наприклад; 
  • На відміну від власного сайту, ви маєте вкрай обмежений функціонал, не можете працювати над юзабіліті сторінки, що може негативно вплинути на конверт; 
  • SEO-паразитизм передбачає масований та постійний постінг оптимізованих текстів, щоб ефект був відчутним. 

На наш погляд, SEO-паразитизм – це непогане доповнення для основної РК. Але робити на нього саме основний акцент – навряд чи доречно. Як мінімум, якщо ми говоримо про серйозні оффери.  

Висновок 

SEO-паразитизм – це не дуже популярний метод отримання трафіку в арбітражному маркетингу. Зрозуміти це досить просто: ви витрачаєте багато часу, не маючи ніякої гарантії того, що результат вартуватиме того. Проте чим це відрізняється від традиційного SEO? Очевидно, нічим.  

Ба більше, тут ви хоча б не витрачаєте шалені гроші для отримання трафіку. Фактично, це УБТ. Бо усю роботу ви можете зробити власноруч, не витративши ні копійки. 

А чи знаєте ви про SEO-паразитизм? Або може це взагалі ваше основне джерело трафіку? Якщо так, то ви взагалі хто блін? Відповідь можете надати в нашому Telegram-ком’юніті, де ми щодня обговорюємо нові джерела УБТ!  

З повагою, Ваш Ґік!

Категорія: