Привіт, спільното! Слідкувати за сучасними трендами – це ледь не головна задача кожного поважного арбітражника. І цей рік має одну дуже характерну рису, яку ми не можемо ігнорити – суцільне божевілля довкола крипти. Здебільшого, це, звісно, вже на рівні якогось зовсім трешаку. Але для нас – це потенційний профіт, який не можна ігнорувати. 

А перед початком нагадаємо, що ми вже розповідали про те, чому варто лити трафік на крипту. Приємного ознайомлення! 

Що таке криптовалютні оффери? 

Крипта представлена в арбітражному світі як окрема та незалежна вертикаль. До неї відносять усі оффери, що прямо чи опосередковано повʼязані з криптовалютою: біржі, обмінники, курси по трейдингу, гарячі та холодні гаманці, чи навіть оренда майнингових ферм.  

Головною перевагою вертикалі можна вважати: 

  • Вона відносно нова, завдяки чому постійно розвивається, а ми отримуємо нові шляхи для отримання прибутку; 
  • У цій галузі крутяться шалені гроші, що прямо відображається і на комісіях від реклів. 

Єдиний недолік – це зависока конкуренція, що очевидно. Адже попри те, що крипта це цікава та наче популярна тема, вона все ще була досить нішевою. Як мінімум в окремих ГЕО.  

Проте наразі це ледь не головний хайп року. Крипта привернула увагу мільйонів нових користувачів, ринок виріс, тож це саме час для заливу! Але чому саме цей рік, та чи не є цей феномен суто тимчасовим? Проаналізуємо усе, що сталось з криптою останнім часом. 

Чому саме 2024 рік найкращий для заливу на крипту? 

Почнемо з передвісників. Найголовнішою подією у крипті, як нам здавалося, у цьому році мав стати халвінг біткойну.  

Халвінг біткойну – це прогнозована та навіть запрограмована подія, коли удвічі зменшується видобуток BTC. Тобто майнери витрачають майже ті ж ресурси для того, щоб отримати винагороду, але вона ріжеться у два рази самим кодом біткойну. Нагадуємо, що ми вже розповідали про це в окремому огляді

Халвінг завжди привертає увагу пересічних людей до криптовалюти, адже: 

  • Вартість біткойну стрімко зростає через дефіцит; 
  • На фоні біткойну зростає і більшість інших монет, альткоїнів. 

Ці два чинники створюють інфопривід. А вже завдяки цьому до індустрії біжить велика кількість малих інвесторів, або ж «хомʼяків». 

До речі про хомʼяків. Ось це і найгірше, і одночасно найкраще, що траплялося з криптовалютою за останній час. Найкраще – бо ми наразі маємо буквально десятки мільйонів неопрацьованих лідів, які треба тільки брати та конвертити. Найгірше – бо це вже реально та сама мильна бульбашка, якою колись називали біткойн.  

Що таке тапалки? 

Головним FOMO (відчуття втрачених можливостей) цього року для багатьох крипто-ентузіастів можна точно вважати Notcoin. Телеграмівська монета, яку пропонували здобувати, шляхом тицькання по дисплею смартфону, виглядала не більше, ніж не цікава гра. Tap-to-mine – алгоритм видобутку, звідки і бере свою назву цілий жанр, «тапалки». Але на той момент, єдине, що привертало увагу – це сам факт гри всередині бота. Проте усе це лише на поверхні. 

Якщо копнути глибше, то впираємось у TON, який є не лише монетою Телеграму, але й повноцінним блокчейном. Мережею, на рівні Tron або Ethereum. І вже відштовхуючись від цього, можна було б прогнозувати, що на виході Notcoin можна буде продати бодай за якісь 2-3 долари, в залежності від отриманого обсягу монет. Але як може коштувати бодай щось те, що ти отримав, шляхом тицькання по екрану? Люди для власного задоволення колись грали в таке, ще й купували. Жанр ігор «Клікери», якщо забули. 

Що відбулося в результаті? Монета Notcoin дожила до лістингу. Це коли вона потрапляє на біржу, і люди можуть її купувати та продавати. І на піку вона коштувала 3 центи. Цілих 3 центи за один клік по екрану (по факту ні, бо там зрізали нулі і все таке, але для художнього ефекту най буде 3 центи за клік). 

Наразі Павло Дуров і сам інвестує в цю монету, підкреслюючи її серйозність. Тож у перспективі, Notcoin може коштувати ще більше (але не сприймайте це як прогноз). 

Паразитизм на темі Notcoin  

Після успіху ноткоїнів «у купе почався справжній жах». Але не в купе, а в інтернеті. І так, справжній жах. 

Найбільш популярним сьогодні є, звичайно, так званий “хом’як”. Справжню назву цього трешу ми навмисно не називаємо, і далі буде зрозуміло, чому саме. Що ж не так з цією тапалкою? 

Почнемо,  мабуть, з того, що сама назва відсилає до того, за кого автори мають гравців. І це не дивно. Взагалі, коли бачиш, що хтось зверхньо відноситься до іншого, то одразу починає смердіти русньою. Так і тут. 

“Хом’як” – це абсолютно руснявий проєкт. І якщо вам цього не достатньо для того, щоб навіть не відкривати їх бота, то де ви були останні 10 років? Або ж бодай 2 з гаком. 

Ймовірність того, що “Хом’як” принесе вам бодай 1 долар – вкрай сумнівна. Проте знаходячись у стані FOMO, про яке ми вже казали, більшість людей щиро вірять, що це все ще останній вагон. Хоча потяг вже далеко-далеко.  

“Хом’як” – це лише як приклад. Але досить яскравий, адже лишень на спільноту з новинами цієї руснявої відрижки підписано понад 34 мільйони осіб. Очевидно, що більшість  них навіть на біржах не зареєстровані, та взагалі не мають ніякого криптогаманця. І ось це вже цікавить нас найбільше. 

Чому ж 2024 рік є найкращим для заливу на крипту? 

Халвінг та феномен тапалок – це два ключові фактори, що посприяли суттєвому збільшенню спільноти крипто-ентузіастів. Але ще більше уваги до індустрії прикуто з боку звичайних, пересічних користувачів, які до цього використовували свій смартфон лише для перегляду ТікТоків з конспірологічними теоріями, але сьогодні вони вже криптоінвестори. 

Саме такі “криптоінвестори” – це наші потенційні ліди. І сьогодні обсяг такого трафіку просто безпрецедентний. Адже “Хом’як” ми навели виключно у якості прикладу. Існує ще велика кількість схожих проєктів з великою спільнотою людей, що не мають криптогаманця.  

Якщо ви прямо зараз зливаєте трафік на крипту, то нам важлива ваша оцінка поточної ситуації: чи збільшилась кількість лідів останнім часом, або все плюс-мінус як і було? Діліться досвідом у нашому Telegram-ком’юніті, це буде дуже корисно для усієї арбітражної спільноти!  

Як завжди з повагою, Ваш Ґік! 

Категорія: