Вітаємо, шановна спільното! Сьогодні в нас на огляді чергове джерело трафіку, яке не те щоб дуже популярно у нас, в Україні. Проте ресурс, про який буде йти мова, вкрай популярний у вестернів, а це вже вагома причина, щоб його не ігнорувати. 

Як ви зрозуміли з назви матеріалу, сьогодні мова буде йти про Pinterest. А якщо вас цікавлять і інші незвичні джерела трафіку, то радимо вам ознайомитися з нашим детальним оглядом Discord.  

Що таке Pinterest?  

Багато хто досить зверхньо ставиться до Pinterest, вважаючи цю мережу ледь не недоінстою. Проте насправді ж ці мережі абсолютно різні: як з точки зору функціонала, так і з точки зору ЦА. 

Pinterest – це не стільки соціальна мережа, скільки хостинг, де люди можуть ділитися зображеннями та відео. Тут є такі інструменти, як борди, чи доски. Це наче окремі папки, де зібраний контент певної тематики. Самі зображення, пости, називають тут “пінами”. 

Стосовно трафіку, то згідно зі Statista, кількість активних користувачів складає 518 мільйонів на місяць, і це на 20 мільйонів більше, ніж у минулому кварталі. Тож можемо констатувати, що аудиторія ресурсу зростає. 

З них , з цих 518 мільйонів, 30,7% – це трафік зі Сполучених Штатів. 

Ще один цікавий факт – це гендерна розбивка аудиторії. Так, згідно з тією ж статистикою, майже 70% користувачів Pinterest – це жінки. 

Тож у підсумку, ми маємо сервіс, де контент – візуальний, переважна частина трафіку – жінки, а з точки зору ГЕО, тут дуже багато трафу з країн Tier-1, а кількість відвідувачів щомісяця складає понад півмільйона осіб. Мабуть, цього достатньо для того, щоб зрозуміти, що ми точно маємо приділити увагу цьому джерелу трафіку.  

Як заливати трафік з Pinterest? 

Трафік з Pinterest підходить для роботи з багатьма вертикалями. Проте найбільш раціонально заливати трафік на товарку. Бо багато хто використовує хостінг для того, щоб придивитися для себе аксесуари, меблі для дому тощо. І якщо біля фото, яку вподобає реципієнт, буде ще й посилання на магазин, то шанс отримати конверсію достатньо непоганий. 

До того ж Pinterest і сам створює умови для того, щоб ви тут вели власний бізнес. Зокрема ви можете створити безкоштовний бінес-акаунт, який зможете брендувати, що збільшить довіру до профілю з боку пересічного користувача. Також таким чином ви відкриєте для себе ще й інструменти реклами, які дозволять вам за гроші просувати ваш контент. 

Але! Якщо ви хочете завести бізнес-акаунт, то вам доведеться також мати і власний сайт, до якого прив’яжете сторінку в Pinterest. Але це взагалі мастхев для зв’язки. Адже заливати трафік на оффер через власний сайт буде простіше та ефективніше, і ви не ризикуватимете, що ваша РК прикриється через те, що ваш профіль відлетів в бан через посилання на ліві сервіси.  

Наша головна мета – це постити регулярно контент, намагаючись зробити його якомога унікальнішим: використовуючи ШІ, або допомогу дизайнерів. Також треба приділяти увагу опису, тегам. Під кожен пост має бути підготовлена стаття на вашому сайті, де буде реферальне посилання, що вестиме на оффер. Якщо текст на сайті буде відповідати тематиці посту, і людина свідомо перейшла за посиланням, то ви самі розумієте, наскільки високий шанс отримати конверт. 

Щоб не було пробілів між публікаціями, зверніть увагу на інструменти планування, які дозволять вам поставити в чергу до 30 пінів одночасно. Окрім того, вони підтримуватимуть функцію кросс-постингу: пін публікуватиметься на самому Pinterest, після чого він автоматично репостниться в ФБ, Твіттер або Інсту. 

Це дозволить вам, зокрема, поставити публікації в піковий час, коли найбільше людей використовує соціальну мережу. По пацифік-тайму, це близько 8-11 години дня. 

Переваги просування офферів через Pinterest 

Не будемо сперечатися, що заливати трафік виключно з Pinterest – ідея така собі. Проте цим трафіком в жодному разі не можна нехтувати, адже навіть 3-4 ліди, які ви отримаєте при мінімальних інвестиціях, переважно, часу – це вже непоганий результат. 

Pinterest підійде вам, якщо ви працюєте з офферами, які живуть довго. Як та ж товарка. Адже: 

  1. Ваші піни індексуються пошуковою системою. І нехай на це потрібен певний час, в результаті ви матимете безкоштовний потік органіки на ваш пін; 
  2. Піни живуть довго, з точки зору того, як система їх просуватиме. Тобто навіть якщо ваш пін опублікований рік тому, але актуальності він так і не втратив, то система буде його позиціювати все ще досить високо; 
  3. Pinterest не приймає поспішних рішень під час оновлень. Тож ситуацій, коли ви прокинулись, та бачите перед собою зовсім іншу платформу, як це інколи буває з тією ж Інстою, тут не виникає; 
  4. Pinterest ідеально підходить для товарки, адже ваші піни будуть знаходити у тому числі ті люди, що шукають можливість придбати товар, який ви просуваєте. 

В цілому, працювати з Pinterest вкрай приємно. Тут лояльна аудиторія, яка не хейтитиме ваші піни через посилання. Безумовно, використання власного сайту для повноцінної зв’язки – це додаткові витрати, які не кожен може собі дозволити в умовах обмеженого бюджету.  

Проте свій сайт – це також можливість отримувати паралельно органіку через SEO. Тож у довгостроковій перспективі, зв’язка Pinterest + власний сайт може стати самостійною, перетворившись на джерело пасивного прибутку. 

Висновок 

Pinterest – це чудове джерело трафіку, в якому реалізовані усі необхідні інструменти для комфортного ведення маркетингу. Так, користувачам Інсти доведеться дещо звикнути до інтерфейсу, бордів, алгоритмів. Проте в результаті ви зможете досягти того, що один пін забезпечить вам більше трафіку, ніж уся РК в Інсті. Але це, звичайно, при ідеальних обставинах. 

А як ви відноситесь до Pinterest, та чи заливаєте трафік з цього хостингу? Розповідайте в нашому Telegram-ком’юніті, де ми завжди обговорюємо найважливіші події зі світу арбітражу трафіку! 

З повагою, Ваш Ґік! 

Категорія: