Привіт, спільното! Перше питання, яке ставить собі кожен новачок в арбітражі трафіку – на яку ж вертикаль зливати? І тут перше, що спадає на думку, це які-небудь топові ніші, як ті ж гембла чи нутра. І навіть якщо опустити питання конкуренції у цій ніші, вийти на високий профіт новачкам вкрай важко ще й тому, що ці вертикалі потребують доволі високого рівня скіллу, володіння як мінімум усіма основними інструментами арбітражу.

Проте є деякі нетипові вертикалі, які все ще заслуговують вашої уваги. І у першу чергу тому, що попри їх непопулярність, вони все ж мають великий потенціал, та вже зараз демонструють високий ROI.

А перш ніж ми розпочнемо, то хочемо нагадати, що нещодавно ми розповідали про найкращу вертикаль для новачків. Тож радимо ознайомитися!

Загальні поради по вибору вертикалі

Але на що взагалі треба звертати увагу, коли ви обираєте вертикаль для роботи? Адже від цього буде залежати ваш профіт. Ми підготували для вас невеликі рекомендації, за допомогою яких ви зможете обрати для себе вертикаль, навіть якщо ми ще не встигли вам про неї розповісти.

Головні критерії якісної вертикалі наступні:

  1. Актуальність. Немає сенсу лити трафік на мертві вертикалі, проте є сенс придивлятися до, здавалось би, мертвих офферів, що існують в рамках популярних ніш. Існують вертикалі, що будуть актуальні завжди: товарка (бо людям треба завжди купувати ті чи інші товари), гемблінг (азарт – це ледь не інстинкт, від якого не позбутися), і т. д. Але є такі вертикалі, що актуальні тут і зараз, і вони також заслуговують уваги.
  2. Вартість трафіку. Те, скільки коштуватиме трафік, залежить від двох чинників: конкуренція в ніші та джерело, яке ви обрали. Так, наприклад, контекстна реклама буде значно дорожче, ніж умовні пуші. Проте не кожен рекламодавець буде вам платити за останній тип трафіку, тож тут варто приділити значну увагу, щоб добряче вивчити ринок.
  3. Високі виплати. Але варто розуміти, що чим більше вам буде платити рекламодавець – тим, скоріш за все, буде важче отримати лід. Тому під «високими» варто розуміти співвідношення вартості трафіку до потенційного прибутку.

Мабуть, це три головні фактори, які варто враховувати при виборі ніші. І звертати на них увагу значно важливіше, ніж на абстрактну «популярність» вертикалі.

Непопулярні, але прибуткові вертикалі

Що ж, перейдемо безпосередньо до огляду вертикалей. Ми підготували для вас найбільш недооціненні ніші, які заслуговують вашої уваги, та можуть демонструвати високий ROI.

Entertainment-вертикаль

Вертикаль розваг – це досить велика ніша, яку багато хто плутає з iGaming, або ж ігровими офферами. Проте розваги – це більш комплексна галузь.

Так, наприклад, серед офферів цієї ніші можна знайти різноманітні стрімінгові платформи, зокрема Spotify. Сюди ж можна віднести і пропозиції від відеохостингів, або навіть онлайн-бібліотек. Загалом, чим більше класичних розваг перетікає в онлайн – тим більше стає entertainment-вертикаль, та тим більше буде можливостей для отримання профіту.

Послуги

Товарка ніколи не втратить свою популярність як мінімум тому, що люди завжди будуть мати потребу купувати їжу, побутову техніку, меблі, одяг. Але також сучасна людина звикла замовляти ті чи інші послуги: від таксі, до умовного клінінгу.

Послуги – це не дуже популярна вертикаль серед арбітражників, проте тут досить багато крутих офферів з високими виплатами. А їх актуальність варто переоцінити, бо далеко не кожен з нас, наприклад, електрик, чи ветеринар.

Також приваблює і гнучкість в плані джерел трафіку, зокрема можна зливати УБТ з чатів, пабліків в ФБ тощо. Кейсів, які можна реалізувати та отримати профіт – безліч.

Юридичні послуги

Ніша юриспруденції останнім часом була трошки підзабута. Проте наразі вона стає дедалі актуальнішою, навіть в Україні, на фоні динамічної зміни чинного законодавства.

Перевага ніші юридичних послуг в тому, що вона вкрай універсальна. Тут є можливість зливати на будь-яку ЦА.

Найбільш привабливою стає ця ніша, якщо подивитися на виплати в країнах Tier-1, де за конверсію можна отримати більше 500$. Тож ця вертикаль точно заслуговує на увагу!

HR, Рекрутинг

Велика кількість компаній співпрацюють з арбітражниками, пропонуючи їм відчути себе в якості HR-спеціаліста. Хто не в курсі, суть цієї професії полягає в тому, щоб шукати потенційних працівників та приводити їх до роботодавця.

В цій ніші досить велика кількість найрізноманітніших офферів: від різних онлайн-студій, до польських агентур, що шукають людей на теплиці.

Головна перевага ніші – вона біла. Саме тому вам буде легше з нею працювати, та ще й за менших витрат. Тож вийти на великий ROI не так складно.

Езотерика

Наразі її важко назвати недооціненою вертикаллю, оскільки багато арбітражників останнім часом оцінили її перспективність, проте до недавнього часу цю нішу переважно оминали.

Ніша езотерики – це оффери, пов’язані з гороскопами, гаданнями, та іншими містичними штуками. Рекламодавцями можуть виступати самі екстрасенси, які створюють за гроші ті ж самі розклади карт таро, та готові поділитися чеком з тими, хто приведе до них клієнтів.

Дивують тут дуже високі виплати, а також можливість вийти на високий конверт, бо ЦА вкрай прогнозована та зрозуміла: жінки, віком від 30 до 50 років, з невеличкими поправками на те, який саме оффер буде обрано.

Висновок

Безумовно, список можна ще продовжувати. Наприклад, сюди можна віднести ще й ессейку, але про неї ми вже розповідали в окремому огляді. Але гадаємо, що згодом буде з’являтися все більше таких невеличких вертикалей, про які ми будемо вас сповіщати у наступних оглядах!

А чи знайшли ви для себе якусь вертикаль, про яку ви забули, чи взагалі ніколи не чули та не знали? Діліться враженнями в нашому Telegram-ком’юніті, де ми завжди обговорюємо нагальні теми зі світу арбітражу трафіку!

Як завжди з повагою, Ваш Ґік!

Категорія: