Привіт, спільното! Ми вже розповідали вам про пуші у статті, де порівнювали цей формат з нативною рекламою. Сьогодні ми хочемо трошки розвинути цю тему, та обговорити, з якими вертикалями та офферами найбільш раціонально використовувати цей формат. Приємного ознайомлення!

Також нагадаємо, що пуші – це популярний та недорогий рекламний формат, що являє собою нативні сповіщення (на смартфоні, у браузері, десктопі), які ведуть на оффер. Не усі рекламодавці готові платити за цей тип трафіку, адже через відсутність можливості якісно його відфільтрувати, існує ймовірність, що арбітражник без досвіду заливатиме забагато трешу.

Власне, саме тому необхідно наперед продумати зв’язки, які не лише працювали б, але й були б максимально прибутковими. Про них і поговоримо.

Обираємо найкращу вертикаль під пуш-трафік

Існує досить багато рекламних сіток, де можна закуповувати пуш-трафік. Одні з них будуть з більш якісними базами підписників, інші краще скіпати, щоб не псувати відносини з рекламодавцями.

Що стосується вертикалей, то пуші можна зливати фактично на усі топові вертикалі, як от:

  1. Гемблінг, беттінг, та iGaming загалом
  2. Дейтинг
  3. Свіпи
  4. VPN-оффери, Інстали
  5. Фінанси, МФО

Усі ці вертикалі можуть демонструвати однаково високий ROI. Проте варто зупинитися більш детально на кожній з вертикалей.

iGaming, Гемблінг, Беттінг

Це вкрай великий пласт офферів, які досить непогано конвертуються через пуші. Варіативність тут шалена: ви можете обирати будь-яке ГЕО, експериментувати з креативами і так далі.

Загалом, вкрай важливо підібрати правильний підхід до кожного конкретного кейса. Так, наприклад, якщо ви плануєте зливати трафік на гемблінг, обираючи сегмент країн Tier-1, то варто враховувати, що там люди сприймають казино як хобі та дозвілля. У той час як в країнах нижчого тіру до гембли відносяться як до способу заробити усі гроші світу. Відповідно, відрізнятимуться підходи до просування, зокрема – креативи.

Якщо говорити про конкретні країни, то найбільш оптимальним буде робити ставку на Індонезію, В’єтнам та Бразилію. Там однаково популярні як традиційна гембла, так і беттінг. В залежності ж від конкретного офферу, цей список можуть доповнити і інші країни, зокрема і Україна, де досить популярними є ставки на спорт.

Дейтинг

Багато хто вважає, що пуші взагалі є настільки популярними виключно тому, що через них дуже ефективно просувати дейтинг-оффери. Ви мабуть і самі неодноразово бачили ці креативи про «самотніх жінок у вашому районі». Але попри те, що для тих, хто в темі, це здебільшого є мемом, на практиці такі прийоми доволі ефективні та приносять суттєвий профіт.

Головною вимогою для успішної РК на дейтинг через пуші будуть правильно підібрані креативи. Найбільший конверт демонструють фотографії реальних жінок, які чекають на сайті знайомств.

Стосовно ГЕО, то дейтинг в цьому плані вас ніяк не обмежує. Більшість офферів готові платити за трафік з будь-якої країни. Але ми радимо зосередитися на таких регіонах, як Індонезія, Франція, Італія, Сполучені Штати, а також Китай.

Свіпстейки

Попри те, що свіпстейки не завжди вражають високими виплатами, на фоні дешевизни самого пуш-трафіку це не є якоюсь проблемою. Окрім того, пуш-формат дозволяє ефективно заливати на свіпи, та перекривати невеличкі комісійні обсягами конверсій, що також дуже добре.

Свіпи – це розіграші тих чи інших призів, здебільшого – саме безкоштовні розіграші, де від людини достатньо лише заповнити анкету. Тож отримати конверсію тут не так важко. Проте все ж варто враховувати деякі аспекти, щоб ваші РК приносили прибуток. А саме – правильно розрахувати ставки по клікам, приділяти увагу якості бази підписників, і звісно обирати правильні ГЕО та креативи. Радимо робити акцент на Мексику, Філіппіни та Пакистан.

Серед умовних недоліків цієї зв’язки ми можемо виділити хіба що сезонність. Так, найбільший прибуток ви отримуватимете тоді, коли ваші РК будуть присвячені до певного свята: до Нового року, Дню закоханих і так далі.

VPN-оффери

VPN-оффери – це взагалі достатньо нова ніша, яка активно вивчається та освоюється арбітражниками. Проте навіть зараз є очевидним, що ця вертикаль дуже добре стакається з пушами. Пояснюємо чому.

По перше, велика кількість VPN-офферів монетизують трафік по моделі CPI, тобто платять за те, що людина встановлює застосунок собі на пристрій. Конверсія досить проста, через що і комісійні доволі скромні. Проте це не є проблемою, коли за клік по оголошенню ви платите менше, ніж 1 цент, чи не так?

Але якщо мова йде про країни рівня Tier-1, то в таких зв’язках краще лити на оффери, що монетизують трафік по моделі CPS та платять більш суттєві гроші за конверсії. Адже навіть попри те, що ми говоримо про пуші, Тір-1 трафік – це недешеве задоволення у перспективі.

Фінанси, МФО

Більшість рекламних сіток досить суворо відносяться до МФО, тож цей напрямок в арбітражі можна сміливо забарвити сірим. Але ви цілком можете просувати такі оффери через пуші. Ба більше, деякі з них демонструють ледь не найбільший конверт саме тоді, коли ви використовуєте виключно цей формат для їх просування.

Проте не забуваємо про те, що аудиторію в фінансовій вертикалі важко сегментувати. Саме тому необхідно тестити зв’язки з різними офферами, перш ніж запускати повноцінну РК.

Висновки

У нашому огляді ми постаралися розповісти про ті вертикалі, що найкраще конвертують пуш-трафік. Немає сумнівів, що успіх РК залежить і від багатьох інших факторів, про які ми обов’язково поговоримо у майбутніх обговореннях. Проте у цих комбінаціях ви скоріш за все отримаєте високий ROI.

А чи зливаєте ви пуш-трафік, та які зв’язки могли би порадити від себе? Залітайте до нашого Telegram-ком’юніті, де ми спілкуємось на актуальні теми зі світу арбітражу!

Як завжди з повагою, ваш Ґік!

Категорія: