Привіт, спільното! Дейтинг – одна з класичних вертикалей в арбітражі, з якою працюють як початківці, так і багато досвідчених аффілейтів. Переваг у ніші безліч: стабільний попит, високі виплати. Навіть незручності, що викликані сірістю вертикалі, не можуть змусити багатьох арбітражників змістити акцент на інші ніші. А це вже вражає! 

Сьогодні ми поговоримо про те, як просувати дейтинг оффери у 2024 році. А якщо ви все ще не знаєте, що це за вертикаль, то обов’язково ознайомтесь з нашим оглядом дейтингу.  

Ключові тенденції в галузі в 2024 

Поговоримо про те, що відбувається в ніші у поточному році. Зокрема звернемо увагу на статистику. 

Так, згідно з даними сервісу Statista, у лютому статистика завантажень додатків для знайомств склала майже 5 мільйонів інсталів на місяць для одного лише Tinder (стата зібрана з усього світу, не з конкретної країни).  

У решти додатків, що фігурують в рейтингу, кількість завантажень також знаходиться на вкрай високому рівні: понад 3 та 2,4 мільйона завантажень на місяць для другого та третього місця відповідно. 

Ці цифри говорять нам лишень про одне – про попит. Попит, який невпинно зростає.  

Власне, цього має бути достатнім для кожного, щоб зрозуміти, чи варто лити трафік на дейтинг. Звісно, так. Треба. Проте варто розглянути ще й супутні тенденції, які допоможуть вам створити РК з правильними акцентами, завдяки чому вони принесуть вам шалений профіт! 

ЛГБТК стає одним з ключових напрямків 

Почнемо з головного, що може в когось викликати змішані відчуття, проте ми все ж наголошуємо на необхідності сприймати вибір людей, що нас оточують. Отож, ЛГБТК. 

Як відомо, сучасний дейтинг ділиться на дві ключові підкатегорії: 

  • Мейнстрім, куди відносяться знайомства для гетеро пар; 
  • ЛГБТК, оффери розраховані на геїв, лезбійок, трансів, бісексувалів, небінарних осіб, тощо.  

Також існує окрема категорія адалт-дейтингу, що пропонує знайомства виключно для сексу. 

Чому ж саме ЛГБТК заслуговує нашої уваги, і чому варто придивитися саме до таких офферів? Усе дуже просто. Половина людей (51%), що відносять себе до категорії ЛГБТК, використовують сайти знайомств (сюди ж відносяться і додатки), щоб знайти собі партнера. І це у два рази більше, ніж у випадку з представниками гетеро, серед яких лише 28% людей використовують сервіси з онлайн-знайомств. 

Таку статистику наводить Pew Research Center у своєму великому огляді, з яким ми радимо ознайомитися, якщо ви плануєте працювати з дейтингом, у тому числі – ЛГБТК-дейтингом. 

Також зазначається, що половина людей, які використовували сервіси для знайомств, залишилися задоволені отриманим досвідом. А це вже підґрунтя для майбутніх ребілів, як мінімум.  

Зміна пріоритетів: на першому місці – довготривалі відносини 

Більшість арбітражників віддають перевагу адалт-дейтингу. Це цілком зрозуміло: виплати вище, та й попит задовольнити простіше. Що там треба тим одинакам? Проте все ж не варто ігнорувати мейнстрімний дейтинг у 2024 році. 

Так, згідно з аналізом вищезгаданих Pew Research Center, понад 80% користувачів додатків та сервісів для онлайн-знайомств ставлять за пріоритет пошук серйозних та довготривалих відносин.  

Одна з причин, чому тенденція змінилась саме таким чином, тісно пов’язана з віком середньостатистичного користувача. Так, переважна кількість сучасних споживачів дейтинг офферів – це люди, віком від 35 до 40 років. Молодша категорія, а саме 18-24 – не демонструють такої ж зацікавленості в онлайн-знайомствах, що треба враховувати при плануванні свого таргету. 

Також існує і сезонний аспект: найчастіше люди починають шукати собі пару перед Різдвом, починаючі з кінця листопаду-початку грудня. Чи пов’язано це з бажанням створити родинне коло до свят? Хтозна. Проте факт цей також радимо враховувати.  

Вплив штучного інтелекту 

Куди ж без ШІ? Неможливо ігнорувати такий могутній інструмент, що буквально зараз створює революцію не тільки в дейтингу, але й загалом в арбітражі трафіку. 

Використання ШІ дозволяє сьогодні досягти шаленого профіту завдяки: 

  1. Персоналізації РК. Ви маєте змогу отримувати глибинну аналітику, за допомогою якої зможете без проблем підлаштувати ваші оголошення під вашу ЦА; 
  2. Стає простіше оптимізувати РК. Вам не треба самотужки мудрити над кожною метрикою. Достатньо “прогнати” усі цифри через нейронку, щоб виділити слабкі сторони вашої рекламної кампанії. Далі лишається лише виправити недоліки та збільшити профіт. 

Та й загалом, ШІ значно спрощує роботу з дейтинг офферами. І цим неодмінно скористаються ваші конкуренти, тож майте це на увазі.  

Проте не менш важливим є і те, що самі рекламодавці, власники дейтинг-проєктів, також активно використовують нейронні мережі. Завдяки цьому їм вдається краще утримувати користувача. А той, у свою чергу, витрачає більше грошей на сервісі, що вже стає вкрай вигідним для нас. 

Не забуваємо про еволюцію моделей монетизації в дейтингу, про що нещодавно виходив окремий огляд від наших партнерів. І в сукупності цих факторів, отримаємо перспективу мати стабільно високий чек, якщо почати працювати з цією вертикаллю! 

Підсумки 

Таким чином, основні тренди, які б ми виділили відносно ніші знайомств, це наступні: розквіт ЛГБТК напрямку, пріоритет на постійні відносини, інтеграція ШІ у сервіси та РК. Ось, з чим необхідно працювати, якщо ви плануєте вливатися в дейтинг у цьому році. 

А чи працюєте ви з дейтингом, та чи згодні з нашою аналітикою? Діліться вашими думками у нашому Telegram-ком’юніті, де завжди обговорюємо усі свіжі новини зі світу арбітражу! 

З повагою, ваш Ґік! 

Категорія: