Привіт, спільното! Контент – це не лише ресурс, але й найпотужніший інструмент, яким треба вміти майстерно користуватися, щоб отримувати високий профіт. Саме контент може привести до вас величезний потік трафіку, за який вам навіть не доведеться платити. Або ж майже не доведеться, що в цілому також нормально.  

Сьогодні говоримо про те, як і навіщо диверсифікувати контент. Якщо слово “диверсифікація” вас дещо лякає, то ви точно не читали нашу статтю про диверсифікацію активів за допомогою крипти. Варто б виправити цей недолік!  

Що таке диверсифікація контенту? 

Взагалі, уся суть закладено в самому терміні. Диверсифікація – це процес, коли ви щось розподіляєте. Якщо мова йде про активи та фінанси, то це їх розподіл по різних галузях чи валютах. Наприклад, диверсифікувати ваші накопичування таким чином, що половина грошей зберігається в євро, а інша половина – в доларах. 

Не складно здогадатися, що у випадку з активами, диверсифікація має на меті зменшити ризики. Наприклад, якщо долар подешевшав, є шанс, що євро або ж подорожчає та вирівняє ситуація, або ж як мінімум залишиться стабільним, та не загонить вас у ще більший мінус. 

Що ж стосується диверсифікації контенту, то тут ми розуміємо створення текстів, відео, графіки, орієнтованої на різні ЦА. Тобто ми створюємо контент, який мав би задовольнити попит абсолютно різних людей.  

Так, якщо ми створюємо РК під гемблу, то можемо розповідати не лише про казино, але й загалом про азарт, ставки на спорт, чи навіть про заробітки в інтернеті. Усе це – різні ЦА, які тим не менш завдяки наявності головної складової, азарту та тяги до легких грошей, можуть конвертнутися і у вашому випадку.  

Навіщо диверсифікувати контент? 

Але остання наша теза вже про те, навіщо взагалі створювати настільки різноманітний контент. І загалом, це далеко не єдина причина. 

Так, безумовно, отримати охоплення ширшої аудиторії – це мета номер один. Особливо, якщо ви створюєте контент для умовного TikTok. Там ви ще й збільшуєте шанс, що будь-яке одне з ваших відео з більшим шансом залетить до рекомендацій, тож ви отримаєте ще більше трафіку. 

До слова, зробити свій канал помітнішим, завдяки диверсифікації контенту, є актуальним для багатьох майданчиків. Навіть з точки зору SEO-оптимізації, наявність статей на вашому сайті по різних темах сприятиме тому, що ваш сайт частіше світитиметься в пошуковій видачі при абсолютно різних пошукових запитах. Це може бути корисним, коли ви просуваєте оффер, що підійде абсолютно кожному. Умовна E-commerce, наприклад. 

Ви також можете диверсифікувати аудиторію за допомогою контенту на різних майданчиках. Наприклад, в межах однієї РК ви можете створювати ожин тип контенту під сайт, і абсолютно інший контент – під YouTube чи інсту. Наприклад, на сайті – статті про спорт, в ТГ-каналі – прогнози та ставки, YouTube – огляди спортивних подій. Усе це різний контент, хоча і в межах однієї галузі. Тож ви працюєте з ширшою аудиторію, але уся вона при цьому може бути цільовою, якщо ви просуваєте умовний беттінг

Як диверсифікувати контент? 

Від теорії до практики. Як саме диверсифікувати контент, щоб це дозволило вам досягти поставленої мети, але не перетворило ваше джерело у помийку? Алгоритм наступний.  

У першу чергу, проводимо аудит того контенту, який ви вже встигли додати. Особливу увагу приділяємо тому, наскільки аудиторія взаємодіяла з тим чи іншим матеріалом, відео, фото, або ж оголошенням. Там, де активу замало, треба не видаляти, а доопрацьовувати: експериментувати над зображеннями у статті, додати якісь інфографіки, передивитися хештеги під відео, і т. д.  

Експериментуйте з форматами. З одного боку, не кожен письменник ще й народжений ведучий. Проте вам треба спробувати себе у різних амплуа, щоб вийти на ЦА на різних каналах: сайтах, інсті, мессенджерах, і так далі.   

До слова, ви можете змінювати формат існуючого контенту, що також доречно в межах диверсифікації контенту. Наприклад, статті можна перетворити на умовний подкаст чи огляд у форматі відео та залити їх на відео-хостинг. Такі кейси також інколи вкрай успішні. 

Загалом, не забуваємо про стратегічний підхід, щоб кожна наша дія була виваженою. Адже саме тоді ми досягнемо наступного: 

  1. Збільшмо охоплення нашої РК, завдяки чому отримуємо більше лідів; 
  2. Маємо змогу вийти на той формат, що буде демонструвати надзвичайно високий конверт, завдяки якому ми отримаємо шалений профіт; 
  3. Підвищмо авторитетність та експертність нашого ресурсу, завдяки різноманіттю контенту, що може бути корисним при роботі з серйозними продуктами, а не офферами-одноднівками. 

Тож диверсифікуємо контент з розумом, завдяки чому отримуємо стабільно високий чек!  

Висновок 

Безумовно, диверсифікація контенту – складний процес. Особливо, в умовах обмеженого бюджету, коли усе доведеться компенсувати власними знаннями та навичками. Проте сам прийом дозволить вам отримати значний обсяг трафіку, майже не витрачаючи коштів. А що може бути кращим за УБТ? Хіба що повністю безкоштовний трафік. 

А якщо ви не знаєте, де знайти УБТ, то вам до нашого Telegram-ком’юніті, де під це створена окрема гілка. А ще – вона вкрай мемна, тож туди точно варто завітати!  

З повагою, Ваш Ґік! 

Категорія: