Привіт, спільното! Існує велика кількість типів трафіку, які активно використовують арбітражники для отримання профіту. Проте одним з ключових можна вважати попандер, який у зв’язках з окремими вертикалями може демонструвати шалений ROI. Але для цього треба вміти працювати з попандером, тестувати РК. Про це і поговоримо. 

А перед початком нагадуємо, що ми постійно розповідаємо про ті чи інші джерела трафіку. Так що радимо ознайомитися також з нашим порівняльним оглядом пушів та нативної реклами.  

Що таке попандери? 

Попандери – це формат реклами, доволі агресивний, що являє собою рекламне оголошення, яке відкривається в окремому вікні під основною вкладкою користувача. Тобто він його бачить вже тоді, коли закриває основну вкладку. 

Тригером може слугувати як звичайне відкриття тієї чи іншої сторінки, так і натискання по сторінці – все залежить від скрипту, який використовується.  

Також існують ще й попапи. Вони працюють за аналогічним принципом, проте головна відмінність в тому, що попапи відкривають вікно з рекламою поверх усіх інших, що вкрай нав’язливо.  

Переваги та недоліки попандерів 

Мабуть, ви вже зрозуміли, що таке попандер. Якщо ні – просто погортайте інтернет хвилин 20-30, вимкнувши перед цим AdBlock. У чому ж переваги цього формату? Ми можемо перелічити наступні: 

  • Вартість. Якщо ви хочете запустити ліквідну РК, отримати високий ROI, то попандери – це те, що вам треба. В залежності від мережі, вартість 1000 показів за CPM буде коштувати вам від 1$ для Tier-1 країн. Це вкрай демократично.  
  • Відсутність необхідності використовувати креативи. У першу чергу, така перевага може зацікавити новачків, для яких арбітраж – це, скоріше, експеримент. Експериментувати з меншими витратами, завдяки економії на послугах дизайнера, значно зменшує поріг входу до ніші. І це добре. 
  • Попандер працює як з десктопом, так і з мобайлом. Проте саме у першому випадку ви отримуватиме більшу віддачу.  

Недоліки, звісно, також присутні. Зокрема не кожна людина зрадіє, що десь на фоні в неї відкрилось вікно з рекламним контентом, який її, наприклад, не цікавить. Також тут дуже легко отримати велику кількість ботів замість нормального трафіку. А якщо ви плануєте налаштовувати таргет, то скоріш за все, вам це не вдасться. Як мінімум, наразі, мабуть, немає таких мереж, де такі функції працювали би як слід.  

Але усе це компенсується низькою вартістю реклами. Тож дивуватися таким недолікам, мабуть, не варто. 

Як і навіщо тестувати попандер рекламу? 

Враховуючи можливість детально налаштувати рекламну кампанію, щоб створити якісну зв’язку доведеться приділити увагу тестам. Загалом, це нормальна практика, коли ми працюємо з джерелом, де відсутні якісь адекватні налаштування таргету. 

Враховуючи відносно невелику вартість трафіку, тести РК не ударять по бюджету. Тож тут найбільша інвестиція, яку ви зробите – це ваш час.  

Тестування варто проводити за наступним алгоритмом. 

Спочатку обираємо оффер 

Обираємо оффер. Тут варто зауважити, що далеко не всі рекламодавці готові платити за попандер трафік. Тож варто приділити увагу цьому нюансу, щоб вас не звинуватили у фроді.  

Проте якщо ви хочете працювати з умовною гемблою чи беттінгом, то здебільшого у вас не виникне жодних проблем.  

Обираємо лендінг, прелендінг 

Ви можете заливати трафік одразу на лендінг і це не буде помилкою. Проте якщо ви попередньо прогрієте трафік за допомогою прелендінгу, то це значно збільшить ваші шанси на отримання конверсії.  

Особливо, якщо ви заливаєте на окремі вертикалі, де людині важко прийняти рішення одразу. Прелендінги активно використовують, наприклад, при роботі з фінансовими офферами та МФО, де на сторінці людина може налаштувати параметри позики, яку вона потребує.  

Налаштування рекламної кампанії 

На цьому етапі, мабуть, нітрохи не менше роботи, ніж при створенні прелендінгу чи посадкової сторінки.  

Важливо також розуміти, що налаштування на цьому етапу залежатимуть безпосередньо від мережі, де ви купуєте рекламу. Проте деякі речі все ж більш-менш універсальні. 

Наприклад, майже усюди ви матимете змогу обрати країну та регіон, звідки ви купуватимете трафік.  

Сегментуйте трафік за пристроями. Інколи це роляє. Очевидно, що це обов’язково робити уважно, якщо ваш оффер розрахований здебільшого на мобілки, наприклад. Тоді треба одразу ж відсіяти десктоп ще на стадії налаштувань. 

Наостанок – частота показів. Тут важливо, щоб ваші витрати на тест не були занадто вищими, ніж вартість конверсії. Тож краще розрахувати кількість та частотність демонстрації ваших оголошень перед початком тестування.  

Висновок 

Попандери – це крутий рекламний формат, який не лише ефективний з багатьма вертикалями, але ще й доволі бюджетний. А кожен арбітражник знає, що краще дешевого трафіку може бути хіба що УБТ. За невеликі кошти ви можете отримати великий потік користувачів на ваш лендінг. І хоча його важко буде якісно сегментувати, ви все ж зможете отримати високий ROI, якщо буде приділено достатньо уваги попереднім тестам. 

А що ви думаєте про попандери? Чи працювали ви коли-небудь з ними? Залітайте до нашого Telegram-ком’юніті та діліться досвідом! Найкраща арбітражна спільнота України чекає на твій фідбек. 

З повагою, Ваш Ґік! 

Категорія: