Привіт, спільното! Якщо ви часто працюєте з рекламними мережами, по типу реклами від META, то точно знаєте, наскільки важливо мати якісний, прогрітий акаунт. Адже від цього буде залежати успіх запуску вашої РК.  

Проте більшість куплених чи власноруч вифармлених акаунтів мають певні обмеження, які нівельовані в агентських аках. Про які саме обмеження йде мова, та чим агентські акаунти відрізняються від звичайних – зараз розповімо. 

А перед початком радимо ознайомитися з нашою статтею про те, як відбувається фармінг акаунтів, адже теми певною мірою тотожні.  

Що таке агентський акаунт? 

Агентський акаунт – це рекламний кабінет, які може отримати юридична особа: оформлена фірма, маркетингова компанія тощо. Відповідно, щоб ви мали змогу власноруч отримати такий кабінет, вам треба довести, що ви є власником бізнесу, що відповідав би вимогам для створення такого типу акаунту. 

Агентські кабінети необхідні у випадках, коли ви плануєте запускати масштабні рекламні кампанії. В рамках такого кабінету може існувати одразу декілька аків, що може бути корисним, коли мова йде про арбітражну команду, де за залив відповідає одразу декілька медіабайерів чи таргетологів

Головна ж відмінність агентського кабінету від звичайного – це ліміти. Якщо звичайний акк в ФБ дозволить вам лити не більше, ніж на 50$ на місяць, то тут такі ліміти відсутні. А тому, відпадає необхідність купувати десятки аків, використовувати купу антидетектів, проксі, щоб нівелювати ці обмеження. 

Чим агентський акаунт відрізняється від звичайного? 

Частково ми про це вже сказали вище, тепер пропонуємо розібратися більш детально. 

І в першу чергу, різниця буде помітна ще на стадії запуску РК. Якщо при роботі зі звичайним аком ви можете розраховувати виключно на власні сили та знання, то якщо ви маєте агентський кабінет, то ви маєте прямий контакт з менеджером підтримки, який швидко вирішуватиме будь-які ваші проблеми. 

До агентських кабінетів вище рівень довіри, і загалом модератори приділяють більше увагу, щоб дати змогу якнайшвидше запустити РК. Тож якщо ви з тих людей, що спішать поперед батька в пекло, то агентський акаунт дозволить вам встигнути.  

Агентські кабінети не обмежені в ГЕО та спендах. Завдяки цьому ви можете не лише запускати зі старту великі РК, але й навіть масштабувати їх у майбутньому. При цьому ви не будете втрачати в ROI, адже вам не доведеться купувати додаткові розхідники. Платити будете виключно за трафік. 

Але! Які б переваги ви не отримали, ви все ще не зможете працювати з продуктами, які порушують правила рекламного майданчика. Тож якщо ви думаєте, що маючі агентський кабінет, ви можете без проблем почати залив на чорну вертикаль – це не так.  

Безумовно, більший рівень трасту дозволить вам пройти модерацію, коли ви працюєте з продуктами, які можуть бути розцінені як умовно-припустимі. Проте у випадку відвертих порушень умов, РК ви запустити не зможете, а акаунт все ще ризикує опинитися в бані. 

Переваги агентських кабінетів 

Щоб якось підсумувати те, про що ми говорили, пропонуємо перерахувати ключові переваги агентських кабінетів. До них можна віднести: 

  • Можливість створювати масштабні РК, зокрема ті, що будуть включати декілька компаній. Агентські інструменти дозволять під’єднати більше користувачів та сторінок, завдяки чому ви охопите більшу кількість трафіку. Головне – щоб вистачило бюджету. 
  • Розширене ГЕО. В більшості мереж існують обмеження на країни, з яких ви можете купувати трафік. Проте їх немає в агентських кабінетах, тож ви можете лити з будь-якої країни. 
  • Високий рівень трасту = більший апрув при модерації. Якщо звичайному акаунту можуть відмовити в запуску РК навіть при незначних, та й зовсім ненавмисних порушеннях правил майданчику, то при тих же умовах агентський акаунт запустить кампанію без жодних проблем. 
  • Фактично, ви будете більш захищені, ніж користувачі зі звичайним акаунтом. Адже завдяки тому, що до агентських аків прикута увага більшої кількості саппорту, вам простіше вирішувати спірні питання. Навіть ті, що стосуються заморожених коштів, у випадку блокування акку.  

Але невже все настільки райдужно? Звісно, ні. Існують і недоліки, про які варто згадати: 

  • Скоріш за все, вам навряд чи зареєструють власний агентський кабінет. А якщо ви його отримаєте від партнерки, то вам доведеться змиритися з обмеженнями, які перед вами поставить сітка. А це апріорі нівелює ледь не усі переваги агентського кабінету. 
  • Якщо ви приєднали декілька акаунтів до вашого кабінету, і якийсь з них відлетів в бан, падає траст до усіх інших аків в рамках цього агентського кабінету. Це може зіграти негативну роль у подальшому заливі. 
  • Складнощі при роботі з сірими нішами все ще існують. 

Власне, чи настільки суттєві ці недоліки – питання, скоріше, суб’єктивне. Тож відповідь залишимо на ваш розсуд. 

Як отримати агентський кабінет? 

Ми так багато говорили про переваги та недоліки агентських акаунтів, що зовсім забули згадати про те, а як його взагалі отримати?  

Як ми згадували, ви можете отримати його вручну, якщо ви юридична особа. Окрім того, вам доведеться продемонструвати ваш спенд за останні пів року, він має бути вищим за 5к$ (якщо мова йде про МЕТА, в інших мережах умови відрізняються). Офіс вашої компанії має знаходитися в країні, що входить до числа підтримуваних, а кількість сторінок, прив’язаних до акаунта бізнес-менеджера, не має бути менше ніж десять. 

Інколи, агентський акаунт вам може запропонувати партнерська програма чи сам рекламодавець. Проте тут ви ніяк не захищені: ваш акаунт можуть в будь-який момент відключити, що призведе но втрати грошей, а працювати доведеться з дотримуванням тих вимог, які перед вам поставить сам рекл, а не сітка. 

Також можна купити акаунт, або ж взяти його в оренду. Проте тут ви також не можете бути впевнені на сто відсотків в тому, що акаунт не відлетить через добу після його придбання. Тож якщо і купувати акаунт, то краще звертатися за цим не до рандомних селерів, а до перевірених.  

Висновок 

Тож цілком очевидно, що агентський кабінет має цілий ряд переваг. Інакше чому б його було так важко отримати? Проте чи варті ці переваги того – залежить, в першу чергу, від обсягів реклами, яку ви плануєте купувати. Якщо мова йде про невеликі РК, то заморочуватися над отриманням агентського акаунту – немає сенсу. 

А чи згодні ви з нашим висновком, та чи доводилось мати справу з агентським кабінетом? Розповідайте в нашому Telegram-ком’юніті, де ми обговорюємо ці і не тільки арбітражні теми! 

З повагою, Ваш Ґік! 

Категорія: