Привіт, спільното! Ми часто говоримо про вплив ШІ на арбітраж трафіку. А ось про те, як він впливає на сам трафік – майже нічого. Виправляємось! Сьогодні ми присвятимо тему продуктам, що так чи інакше пов’язані зі штучним інтелектом, розраховані на масового споживача.  

Проте головне – що тут ми можемо отримати відчутний профіт. Особливо зараз, доки тема доволі хайпова, а конкуренція майже невідчутна.  

І дуже важливо, що сьогодні своїми коментарями з нами поділилися люди, які безпосередньо впливают на аффілейт-індустрію в Україні та за її межами. Це наші друзі з ClickDealer, VortexAds, а також AdsEmpire.

ШІ-оффери – це що таке? 

ШІ перестають бути іграшками для упоротих гіків, які дивуються тому, що нейромережа може порахувати елементарне рівняння. Те, що вона порахувала його геть невірно – взагалі пофіг. Бо головне – це сам процес. 

Сьогодні ситуація зовсім інша. ШІ допомагають не лише спеціалістам, але й їх активно використовують і пересічні користувачі. Десь завдяки хайпу, а десь – бо вони дійсно корисні.  

Взяти до уваги той же ChatGPT. Сучасні студенти за його допомогою пишуть свої семінари та навіть дипломні роботи, а звичайні люди можуть поспілкуватися з ним просто від нудьги. 

ШІ – це вже масове явище. І питання того, коли хтось почне це монетизувати, було виключно питанням часу. 

Сьогодні ми вже можемо працювати з ШІ-офферами. Переважно, це різні сервіси та інструменти, які працюють на базі певної нейромережі, та можуть бути використані користувачем з різною метою: 

  1. В освітніх цілях, для написання вищезгаданих робіт в університеті чи навіть школі; 
  2. Створення власної реклами, або повноцінної маркетингової кампанії; 
  3. Розробка програмного забезпечення, та багато-багато іншого. 

Ми писали про деякі з цих інструментів, зокрема в огляді найкращих ШІ для арбітражних команд. Та не буде зайвим підкреслити, що у більшості таких сервісів є власні реферальні системи, які можна використовувати для арбітража. 

AdsEmpire поділилися з нами не лише своєю думкою стосовно ШІ офферів, але й навели пару прикладів:

АІ наразі всюди і попит у молодого покоління віком 18-35 років значно збільшився на афілейт дейтінг, за останні 6 місяців особливо.

На класичних дейтінг офферах конвертить більше аудиторія віком 35+, тож можна радити направляти більш молоду аудиторію якраз на АІ дейтінг штуки.

По досвіду краще за все конвертить медіа бай з ед нетворків та трафік з адалтових ігр.

Ще чула інфу про те що дейтинг АІ оффери дуже популярні саме в Японії, що пов’язано з їй культурними вподобаннями, ментальними особливостями. Тож гео специфічне, але може стати дуже перспективним у цій ніші.

Ми можемо порадити такі оффери з ШІ дейтингу:

Candy AI – aus/can/fra/ deu/ita/jpn/nzl/nld/swe/gbr/usa
24 usd
40% revshare

DreamGF AI – usa – 24 usd

Звичайно, що коли мова йде про оффери, то ми будемо працювати з тими ШІ, які працюють за моделлю підписки: користувач платить сервісу певну ціну за те, що отримує змогу використовувати їх інструмент протягом місяця. Ви, як людина, що привела в проєкт нового користувача, будете отримувати винагороду по певній моделі: 

  1. CPA – плата за цільову дію, коли ви отримуєте винагороду тільки тоді, коли людина зареєструвалась та оплатила перший місяць, наприклад; 
  2. RevShare – ви отримуватимете відсоток від прибутку рекламодавця. Тобто протягом всього часу, скільки користувач буде сплачувати за підписку, ви отримуватимете за це винагороду. 

Яка з цих моделей більш оптимальна – залежить від багатьох факторів. Зокрема від вашого планування: хочете ви заробити тут і зараз, чи можете дозволити собі гру в довгу.  

Адалт + ШІ = ідеальний оффер? 

ШІ прокотився і по багатьох вертикалях, які в цілому можна вважати класичними для арбітражу трафіку. Наприклад – адалт.  

Деякі бачать в цьому ледь не революцію, проте ми будемо все ж більш обережними у прогнозах. Очевидним є те, що ШІ робить вагомий внесок в розвиток адалт-індустрії. 

Наші колеги з VortexAds відзначають наступне:

Використання ШІ в дейтинг та адалт вертикалях значно прискорює розвиток індустрії, відкриваючи нові ніші для заливу та можливості для якіснішої обробки трафіку. Відомі гравці ринку вже запускають продукти на основі ШІ, які переважно виглядають як чати з ШІ-дівчатами або конструктори ШІ-дівчини.

Як афіліейт нетворк, цього року ми спостерігаємо зростання кількості оферів на базі ШІ та бачимо їх непоганий перформанс. Наприклад, ми зараз тестуємо Hook-up GPT [US UK CA AU NZ], який за останній тиждень дав CR 9% та EPC $0.25.

Такі офери мають достатньо переваг для арбітражників, як от невигоріла та зацікавлена ЦА, оскільки це нова та ще не до кінця сформована ніша. Інша важлива перевага ШІ, яка впливає на перформанс оферів — знижені витрати на людський ресурс на стороні продукту (генерація контенту, ведення переписок тощо) та покращення ретеншену лідів, адже ШІ може закрити потреби користувача на глибшому рівні.

Отже, наша команда чітко бачить тенденцію до зростання цієї ніші, яка буде приносити нові нестандартні підходи у створенні та розвитку адалт-продуктів, тому ми зараз активно поповнюємо наш пул оферів подібними новинками.

Найбільш свіжий приклад, а також найбільш негативний – це досвід Телеграму, де розповсюджували діпфейк-порно, за що месенджеру довелось просити вибачення Південної Кореї та швиденько усе видаляти.  

Проте в цілому, сервіси для створення діпфейк-порно існують і приносять шалені прибутки власника. Питання моралі ми тут піднімати не будемо, але радимо замислитися над питаннями законності просування таких офферів.  

Інша річ – це ШІ-моделі, які згенеровані на базі реально-існуючих моделей, або ж повністю змодельовані “з нуля”. Наскільки такі кейси актуальні? Враховуючи, що OnlyFans  довелось офіційно забороняти використовувати згенерований контент, мабуть це встигло зайти вже задалеко. Але конкуренти Онліка не настільки прогресивні, то ж там ШІ-моделі все ще можна зустріти. 

Тож в цілому, ШІ в адалті активно розвивається. І навіть зараз є адалт ШІ-оффери, з якими можна працювати. Проте ми все ж радимо бути обачними, беручи такі продукти для просування. Особливо, якщо ви плануєте працювати з тим ГЕО, да самі мешкаєте. Сподіваємось, не варто пояснювати, чому. Якщо треба пояснити – то точно скіпайте цю тему. 

Чому варто працювати з ШІ-офферами? 

Якщо брати до уваги загалом ШІ-оффери, такі як унікалізатори текстів та креативів, генератори різного контенту, коду тощо, то з ними точно треба спробувати попрацювати. І ось чому: 

  1. Ця тема наразі на хайпі. Усі говорять про ШІ, багато хто хоче спробувати з ними попрацювати, проте не знає, де та як. До того ж та ЦА, на яку інструменти здебільшого орієнтуються – це платоспроможні люди: програмісти, маркетологи, SMM-спеціалісти, SEOшники тощо; 
  2. Великий вибір офферів дозволяє реалізувати найрізноманітніші зв’язки. Це дозволяє отримувати профіт там, де трафік вже прогрітий, але його ще не подоїли; 
  3. Можна скористатися ефектом сезонності. Наприклад, сформувати свою РК з опором на студентів, обираючи такі ШІ-оффери, що допомагають з написанням підсумовуючих робіт; 
  4. Необмежене ГЕО. Більшість інструментів не лише перекладені на безліч різноманітних мов, але й приймають оплату з усіх куточків світу. Тож не виникне проблем з монетизацією. 

ШІ-оффери – це нове явище в арбітражному маркетингу. Тож ви маєте змогу бути одними з першовідкривачів цієї ніші. 

Висновок

У якості підбивання підсумків, хочемо також поділитися коментарем наших друзів з ClickDealer:

Штучний інтелект має значний вплив на всі сфери діяльності, і з кожним роком ми все більше інтегруємо його в робочі процеси. Освоївши AI, ви будете приємно здивовані тим, наскільки він спрощує й прискорює виконання багатьох завдань. З боку афіліейтів, зараз користь АІ здебільш полягає у швидкому та маловитратному створенні якісних креативів.

На ринок вийшло багато API-обгорток (Kajabi, Creatopy, Venngage) які звертаються до таких сервісів як ChatGPT та Stable Diffusion щоб за декілька хвилин згенерувати будь-який вид креативів, від банерів до прилендів, і наповнити його рекламним текстом на будь-якій мові. Згенерувати декілька варіантів на спліт або оптимізувати існуючий варіант теж не потребує багато часу чи грошей, і це значно понижує бюджетний поріг для створення нових кампаній.

Для рекламодавців, АІ трансформує їх індустрії, та відповідно підхід до маркетингу. Зараз це найбільш наявно в дейтінг вертикалі, де експерименти з АІ народжують нові продукти які звертаються до нових аудиторій. Ніша xGames просувається дуже швидко завдяки новому рівню інтерактиву для юзерів. Запускаються сервіси як Candy AI, Replika, де юзер може створити АІ аватар для спілкування, або Planet Theta, який інтегрує АІ щоб краще матчити юзерів для побачень у VR просторі.

Змінюються аудиторіі, змінюються USP, змінюється рекламна стратегія. У партнерському маркетингу штучний інтелект використовується майже на всіх рівнях, включаючи бекенд-процеси. Однак важливо пам’ятати, що AI — це лише інструмент, який доповнює, а не замінює людські ресурси.

Чимало ШІ-офферів – це ті інструменти, що ми самі використовуємо у процесі роботи. Інші також були б не проти використати умовний SurferSEO, проте навіть не знають про його існування. Закрийте потребу потенційного споживача – отримайте профіт. Саме так це і працює! 

А чи присутні ШІ-оффери у тій партнерській програмі, з якою ви зазвичай співпрацюєте? Чи може ви працюєте з такими продуктами напряму? Діліться досвідом в нашому Telegram-ком’юніті, де ми говоримо про найцікавіше зі світу арбітражу! 

З повагою, Ваш Ґік! 

Що таке ШІ-оффери FAQs 

Що таке ШІ? 

Штучний інтелект (ШІ) – це галузь наук, яка займається розробкою систем, здатних не лише виконувати певні завдання, які зазвичай виконує людина, паралельно здобувати нові навички протягом навчання (машинне навчання). 

Що можна зробити за допомогою ШІ? 

Існує багато сфер застосування штучного інтелекту. Сьогодні ШІ використовують не лише в арбітражі трафіку, але й в медичній галузі, промисловій, IT-сфері, та навіть на війні. Зокрема існують дрони, що наводяться на ціль за допомогою ШІ.  

Категорія: