Привіт, спільното! Продовжуючи ледь не цикл матеріалів, розрахованих на новачків, не можемо оминути тему скаму. Арбітражник – це складна професія з багатьох причин. Але один з найнебезпечніших аспектів праці – це скам, як  і шейв, про який ми вже розповідали. Але це тільки верхівка айсберга, і сьогодні ми розповімо вам ще більше про чорну сторону арбітражу трафіку!   

Шейв 

Ми про це вже багато говорили у відповідному матеріалі. Проте нагадаємо, що найголовніший тип скаму в арбітражі трафіку – це шейв. Шейвом називають ситуації, коли вам не зараховують частину конверсій, хоча фактично вони відбулись згідно з усіма умовами офферу. Але рекламодавець, або партнерка, не зарахували її, або зрізали вже постфактум.  

Головна проблема полягає в тому, що захиститися від шейву вкрай важко. Ми радимо: 

  1. Не працювати з сумнівними партнерками та сітками 
  2. Завжди слідкувати за статистикою, використовувати власні трекінги, реагувати на будь-які розбіжності між статою у вас та в партнерці 
  3. Тестити зв’язки перш ніж повноцінно заливати, проте цього правила однаково корисно дотримуватися і при роботі з перевіреними партнерами 

Головне – завжди слідкуйте за статою, щоб у випадку шейва ви мали змогу вчасно його помітити та відреагувати. 

Фейкові вакансії 

Багато новачків обирають для себе роботу в арбітражній команді у якості “м’якого старту” в ніші. І це цілком зрозуміло: майже нічим не ризикуєш, отримуєш чудову можливість аппнути скілл, напрацьовуєш зв’язки, і так далі. 

Проте найбільша проблема – це фейковій арбітражні команди, які шукають недосвідчених новачків з однією метою – розвести на гроші. 

Варіантів скаму тут – безліч. Найпоширеніший – це пропозиція з боку команди придбати в них розхідники. І це не ті кейси, коли вам пропонують з’єднати вас з перевіреним селлером. Арбітражників просто змушують перерахувати частину грошей умовному “фаундеру”, щоб він усе придбав, а вам треба лише почекати. Мотивація досить проста: вам треба саме конкретні розхідники для роботи, яких ніде нема, але “є” у команди. Та результат очевидний – нема ні розхідників, ні грошей, ні роботи. 

Важливо: завжди перевіряйте арбітражну команду, перш ніж розпочати з нею будь-яку комунікацію. Безумовно, більшість арбітражних команд – це не ЧП, які оформлені, і ви можете перевірити будь-яку інформацію через реєстр. Тому доведеться шукати інформацію серед спільноти.  

Зокрема завітайте до нашого Telegram-ком’юніті, де ви не лише знайдете будь-яку інформацію по арбітражу, але й багато вакансій. Для кожного питання існує відповідна гілка, тож долучайтесь! 

Платні курси 

В додачу до теми скаму з боку неіснуючих арбітражних команд можна також згадати і про платні курси. Цей пункт більш глобальний, оскільки тут вам і фейкові команди, і інфоцигани, і просто скамери. 

Поширена ситуація: арбітражна команда каже, що готова вас взяти на роботу, але ви ж новачок, тому було б непогано пройти один з перевірених курсів. Ціна на нього може бути навіть дуже демократичною, чому б ні? Але надіслав гроші, ви у відповідь не отримуєте нічого: ні курсу, ні вакансії.  

Існують і просто скамерські курси. Це коли продавець або зникає після того, як ви заплатили за інформацію, або надсилає у відповідь застрілу інфу, яку він знайшов десь на файлообмінниках.  

Щоб не потрапити у такі ситуації – гуглимо. Гуглимо взагалі все: інформацію про автора/видавця, відгуки, обговорення. Аналізуємо, і купуємо тільки тоді, коли буде повна впевненість в тому, що ви отримаєте корисну інформацію, а не життєвий урок. 

Сумнівні пропозиції від сумнівних менеджерів 

Цей тип скаму менш поширений, проте на нього можуть повестись навіть досвідчені арбітражники. Ба більше, саме останні й знаходяться в найбільшій зоні ризику, бо наступні “персонажі” хочуть збагатитися шляхом чужої праці. 

Існують випадки, коли до арбітражників звертаються люди, що представляються менеджерами тієї чи іншої партнерської програми. Вони обіцяють високі виплати, гарні умови праці. Але так вже трапилось, що “проєкт на ранній стадії”, все що вони можуть вам надати – це реферальне посилання.  

У таких випадках, є висока ймовірність, що ви просто будете зливати трафік на потік іншого арбітражника, який вирішив заскамити вас як мінімум на час, а як максимум – на гроші, якщо ви все ж довірились такому “менеджеру” та почали закуповувати трафік. 

Платні оффери чи партнерські програми 

Кожен йде в арбітраж з однією метою – заробляти гроші. І платять вам за те, що вигідно рекламодавцю – за трафік та конверсії. І дуже дивно, коли “рекламодавець” пропонує вам купити можливість приносити йому прибуток, чи не так? 

Проте такі ситуації дійсно поширені. Арбітражникам пропонують оффери з неймовірним аппрувом та високими виплатами. Просто бери та лий. Але на практиці, якщо вам пощастить, ви отримаєте доступ до звичайного офферу, який доступний безкоштовно у будь-якій СРА-сітці. Проте скоріш за все, ви просто втратите гроші. 

Висновок 

Де є великі гроші, там завжди будуть скамери. І нічого з цим не поробиш. Проте ви можете убезпечити власні гроші, якщо будете слідувати тим невеличким порадам, які ми навели вище. 

Головна порада – доєднатися до нашого Telegram-ком’юніті, щоб вчасно реагувати на будь-які загрози вашому гаманцю, і знати про скамерів ще до того, як вони самі зрозуміють, що вони – скамери!  

З повагою, Ваш Ґік!

Категорія: