Вітаємо, спільното! Сьогодні вкрай важко уявити собі інтернет без VPN. Хтось використовує його для того, щоб хоч якось убезпечити свої особисті дані. Проте переважна більшість людей юзає VPN з метою обійти певні обмеження. Наприклад, наразі наші громадяни в окупації не можуть відвідати українські інтернет-ресурси без використання VPN.

Власне, також цікавим є й те, що сьогодні майже неможливо знайти безкоштовний VPN, який не лагав би так, немов ви під’єдналися  до інтернету через EDGE. То ж користувачам доводиться використовувати платні VPN, просуванням яких сьогодні займаються арбітражники.

Перед початком нагадуємо про те, що ми розповідаємо і про інші вертикалі. Нещодавно ми робили огляд на свіпстейки, з яким вам варто ознайомитися!

Як працюють VPN-оффери?

VPN-оффери – це рекламні пропозиції від сервісів VPN, які власне є віртуальними приватними мережами, які інші можуть використовувати у якості тунелю. Цей тунель дозволяє залишатися анонімними, потрапляти на ті сайти, які по-дефолту блокуються провайдером.

Задача арбітражника – направляти ЦА на VPN-сервіси. Це можуть бути як застосунки для смартфонів, так і десктопні чи браузерні додатки.

Конверсія відбувається за наступними моделями:

  1. CPI, Інстали. Найпоширеніший варіант конверсії, коли ви отримуватимете гроші щоразу, коли людина встановлює VPN-застосунок за вашим партнерським посиланням. Гроші ви отримуватимете невеликі, проте і лід отримати тут досить нескладно, адже від трафіку не вимагають ні за що платити чи бодай вказувати дані платіжної картки.
  2. CC Submit. Власне, тут вже ситуація інша, адже ця модель монетизації передбачає, що конверсія зараховуватиметься тоді, коли лід внесе дані своєї платіжної картки.
  3. CPS, Commissions For Subscriptions. Більшість VPN-сервісів працюють за принципом передплати. Тож по цій моделі монетизації, ви отримуватимете фіксовану винагороду щоразу, коли лід продовжуватиме підписку на VPN. Нагадуємо, що деякі VPN-сервіси пропонують пакети для бізнес-клієнтів. І якщо ваш лід купує саме такий, то винагорода може становити десятки доларів.
  4. Revshare. Цілком проста та зрозуміла модель монетизації, коли рекламодавець ділитиметься з вами частиною прибутку, отриманого з трафіку, який ви привели. Відсоток винагороди тут різний, загалом починається з 25-30%. Проте головним тут є набити достатню кількість підписників, які у майбутньому забезпечать вам стабільний та пасивний прибуток.
  5. І найменш популярна – Click2SMS. Конверсія зараховується тоді, коли лід відправляє СМС-повідомлення для оформлення підписки. Ця модель монетизації майже немає попиту ані серед арбітражників, ані серед трафіку. Проте якщо ви знайдете зв’язку під цю модель монетизації, або ж зовсім віддаєте перевагу такій моделі, то ви точно зможете знайти відповідні оффери.

Як ви бачите, VPN-оффери дозволяють вам обирати одразу з п’яти моделей монетизацій, чим далеко не кожна вертикаль може похизуватися. Тож якщо ви хочете щось прибуткове та універсальне, то вам точно варто спробувати попрацювати з офферами VPN-сервісів.

Звідки лити трафік на VPN-оффери?

Для початку обирайте правильне ГЕО. Безумовно, завжди хочеться лити трафік з США чи Канади. І це не є помилкою, адже там дійсно активно купують VPN. Проте будьте готові до високого рівня конкуренції. У Європі та Азії працювати простіше, проте там також існує непогана можливість вийти на високий прибуток.

Стосовно джерел, то найбільш популярним варіантом будуть пуші. Цей формат досить бюджетний, що добре підв’язується до не дуже високих виплат, якщо ви зливаєте на інстали, наприклад. Навіть в Tier-1 країнах вартість реклами на пушах вкрай демократична, що дозволить вам отримати високий ROI на виході.

Цілком логічним буде використовувати In-App формат. Тим паче якщо ви зливаєте трафік на VPN-застосунки для смартфонів. Обираємо якісне ГЕО, правильно підбираємо час демонстрації наших промо, отримуємо профіт.

Інший популярний сорс – це месенджери. Про це джерело трафіку ми вже розповідали ось тут, проте нагадаємо, що сьогодні зливати трафік з того ж ТГ – це вкрай прибутково та ефективно. Традиційна зв’язка – TikTok + Telegram: створюємо віральний контент, усюди тикаємо посилання на ТГ-сторінку з лінками на VPN, креативами тощо.

І наостанок – соціальні мережі. Рай для тих, хто віддає перевагу УБТ. Тут все залежить від вашої фантазії, проте найбільш робоча зв’язка – це створення різноманітних спільнот, де поширюватиметься віральний та тригерний контент.

Чому варто лити на VPN-оффери?

Найголовнішим, коли ми обираємо ту чи іншу вертикаль, є її актуальність. І у випадку з VPN-офферами ми маємо справу з вкрай свіжою та новою нішу, яку проте активно освоюють. Через це сьогодні вкрай важко працювати з VPN-офферами, якщо ви плануєте лити трафік з країн Tier-1. Бо там конкуренція вже досить висока.

Проте така ситуація спостерігається переважно у Сполучених Штатах, Канаді та Мексиці. Якщо ж придивитися до ринку Європи, то тут ми маємо дещо менш насичений VPN’ами ринок, що створює для нас вигідні умови для отримання профіту.

І наостанок – це Азія, звісно. Там також існує великий суттєвий попит на VPN-сервіси, проте варто тестувати окремі країни, де буде висока купівельна спроможність.

Цікавим є і прогноз, який можна знайти на сервісі Statista. Там зазначається, що станом на 2022 рік, ринок VPN-сервісів оцінювався в 45 мільярдів доларів. А вже у 2032 році ця цифра зросте до 350 мільярдів. І це цілком можливо, враховуючи той факт, що навіть в демократичних країнах все більше намагаються обмежити доступ до тих чи інших сервісів та ресурсів, що спонукатиме людей використовувати VPN.

Висновок

VPN-оффери – це прибуткова вертикаль, до якої ще не пізно долучитися. Ви маєте змогу отримувати прибуток за тією моделлю монетизації, з якою ви звикли працювати. Ринок динамічний, постійно зростає. Зростає і попит на застосунки VPN, що означає лише одне – перспективи.

А чи працювали ви коли-небудь з VPN-офферами? З задоволенням ознайомимося з вашим досвідом, яким ви можете поділитися в нашому Telegram-ком’юніті. Там ми також постійно обговорюємо усі новинки зі світу арбітражу, ділимося новими джерелами трафіку, зокрема УБТ, та й загалом весело проводимо час!

З повагою, Ваш Ґік!

Категорія: