Привіт, спільното! Чи заливаєте ви трафік з Google Ads? Багато арбітражників, наприклад, ні. І це зрозуміло: реклама коштує досить дорого, і більшість обирає саме таргетингову рекламу, до якої вже звикли. Проте Google Ads має досить багато цікавих рекламних форматів, які можуть бути вкрай доречними у певних кейсах. Про ці формати й поговоримо.

А перед початком нагадаємо, що безкоштовний сир тільки в мишоловці. Тож якщо ти ігноруєш будь-які платні джерела трафіку, віддаючи перевагу виключно УБТ, то тобі точно варто ознайомитися з нашим великим порівнянням цих двох видів!

Якою буває реклама Google Ads та як її використовувати

Якщо ви вважаєте, що реклама Google Ads обмежується виключно тим, що ви бачите в пошуковій видачі – це зовсім не так. Насправді пошукова реклама – це лише краплина, хоча і вкрай вагома. Більшу частину реклами складають інші формати: від оголошень всередині застосунків, до КММ. Але про все згодом. 

Пошукова реклама

Почнемо з перлини Google Ads – пошукової реклами. Ви усі бачили її, вона усіх бісить, проте вона ідеально працює. Хто не в курсі, мова йде про той самий нативний формат, коли реклама маскується під результат пошукової видачі, та знаходиться навіть вище, ніж перший релевантний сайт, який шукає користувач.

Попри те, що такі оголошення мають мітку «Реклама» чи «Sponsored», далеко не усі одразу звертають на неї увагу. Особливо, якщо мова йде про пересічного користувача інтернету, який використовує Google виключно при гострій потребі, а не коли замислився і вирішив загуглити, чи є звук «Щ» в англійській мові.

Єдиний важливий нюанс: таку рекламу Google транслює тоді, коли вона буде максимально релевантною запиту користувача. Відповідно, якщо ви плануєте рекламувати такий товар чи послугу, яку навряд чи будуть шукати, то і віддачі від такої реклами ви точно не отримаєте.

Динамічна пошукова реклама

Динамічна реклама у пошуковій видачі відрізняється тим, що вона самостійно адаптує текст оголошення під запит користувача. У результаті:

Ми дещо втрачаємо владу над процесом, адже система самостійно керуватиме нашою РК, оцінюючи вміст сайту, на який ми посилаємось;

Отримуємо потенційно вищий CTR, адже система транслюватиме ліду фактично те, що він шукає.

Динамічна реклама – це дійсно кльова штука. Проте її доречність викликає сумніви, коли мова йде саме про арбітраж. Адже якщо залив йде на лендінг, то там нема що індексувати. Відповідно, ми отримаємо на виході ті ж однотипні оголошення, які могли б зробити самі та за менші гроші.

Проте якщо ви заливаєте на великий сайт, то тоді динамічна реклама буде чудовим вибором.

Товарні оголошення

Коли людина шукає певний товар, Google створює для неї вітрину, яка знаходиться одразу над усіма результатами пошуку. У цій вітрині знаходяться пропозиції від різних магазинів, і потрапити туди за гроші – це не проблема.

Для цього типу реклами існує відповідний інструмент — Google Merchant Center. Також варто зауважити, що ваші товари потраплять не лише на вітрину, що на головній сторінці, але й на вкладку «Товари».

Google UAC

Вкрай важливий та відносно новий тип реклами – це інструменти Google UAC, про які ми розповідали детальніше у нашому окремому огляді. Якщо коротко, то це щось типу окремої сітки, яка націлена на просування виключно мобільних застосунків. Відповідно, якщо ви працюєте з сірими вертикалями, та плануєте зливати трафік через аппки, то цей формат реклами саме для вас.

Реклама в сервісах Google: YouTube, Gmail, Google Play (In-App)

Велику долю форматів займає реклама, що просуває продукт всередині сервісів Google. Якщо з поштою все більш-менш зрозуміло, то що стосується реклами всередині YouTube – то це чи не найефективніший формат реклами серед усіх, що пропонує Гугл. Адже оголошення адаптуються як під історію пошуків ліду, так і під саму тематику відео.

Враховуючи усі ці складові, система підбиратиме найбільш релевантну рекламу. А якщо ви хочете власноруч керувати таргетом, то можна використовувати YouTube Analytics, який слугує саме для баєрів.

Формат In-App в застосунках, що розміщені в Google Play, також важливий рекламний інструмент, який доречно використовувати подібно Google UAC. А саме – коли ви ллєте трафік на аппки. Проте просувати всередині застосунків ви можете і зовнішні посилання, які будуть вести на будь-який лендінг.

Ремаркетинг

Не зовсім формат, а скоріше один з інструментів Гугла – це ремаркетинг. Працює він наступним чином: людина побачила оголошення, перейшла по ньому, але конверсії не відбулося. Замість того, щоб забити на це, Google фактично доганятиме користувача, та знову транслюватиме йому це ж оголошення, з метою «дотиснути».

Цей інструмент краще підходить для інтернет-магазинів, та загалом для E-commerce-вертикалі. Проте важливо знати, що таке загалом існує.

Реклама в КММ

КММ – це контекстно-медійна мережа. Фактично, це велика кількість сайтів, які розміщують на своїх сторінках рекламні блоки від Гугл, транслюючи контекстну рекламу. Велика кількість медіагігантів співпрацюють з Google у цьому форматі. Проте в мережу пускають і відверті ГСи, що може негативно вплинути на якість трафіку.

На відміну від пошукової реклами, реклама в КММ супроводжується креативами. А саме – банерами. Це може мати вирішальну роль в окремих вертикалях.

Контекст оголошення буде формуватися в залежності як від пошукових запитів ліду, так і від контенту тієї сторінки, де транслюватиметься реклама. Тож акцент також робиться саме на нативність.

Висновок

Google пропонує велику кількість рекламних форматів. І деякі з них, як ми підкреслювали, не дуже доречні для арбітражника. Проте для загального розуміння, про них також варто знати. Адже і сам арбітраж трафіку – це досить динамічна ніша, яка завжди змінюється. Тож ті формати, які ми не використовуємо сьогодні, можуть демонструвати шалений конверт вже через декілька місяців.

А ми нагадуємо, що місце, де одразу напишуть про той формат, що ось-ось вистрілить – це наше Telegram-ком’юніті. Радо запрошуємо вас долучатися до обговорення арбітражу трафіку та усього, що з цим пов’язано!

З повагою, Ваш Ґік!

Категорія: